KÖSTEBEKGİLLER 7.BÖLÜM

Çizgi Film Tv - 466 izlenme

Yüklenme Tarihi: 01 Ocak 2016 - 23:32

Caner tam köstebekgilleri görecekken odaya Ceyda girer ve dedesi Aslan’ın, Caner’i çağırdığını söyler. Caner gider. Pelin ve köstebekgiller rahatlar. Pelin annesi fark etmeden pencereye yaklaşıp, köstebekgillerden çayı alır ve köstebekgiller gider. Pelin ve Ceyda konuşurlarken Ceyda, bebek bir köstebek gördüğünü söyler. Pelin’se bu sefer, annesine şaka yaptığını, aslında öyle bir şey olmadığını anlatır. Ceyda gittiğinde, Pelin anne köstebeğin yaptığı çayı içer.

Akşam olmuştur. Dede köstebek, Boyo, Süslü ve Bebi’ye köstebekyayı anlatır. Yıllar önce bütün köstebekgillerin orada yaşadığını, insanlar doğayı mahvetmeye başlayınca, bütün hayvanların dünyaya yayıldığını ve bu yüzden bir daha köstebekyaya dönemediklerini söyler.

Pelin’se ertesi günü okula başlayacağı için heyecanlıdır. Akşam yemeği yedikten sonra dişlerini fırçalarken mavi çilleri çıktığını görür ve ne yapacağını bilemez. Kimse görmeden bahçeye çıkar ve köstebekgillerle konuşmaya gider. Bütün köstebekgiller Pelin’in bu haline bir anlam veremezler. Oysa anne köstebeğin yaptığı çay Pelin’e alerji yapmıştır. Dede köstebek bu işi çözebileceğini söyler ve köstebekya kitabının arkasında bulduğu bir karışımı Pelin’e içirir. Herkes merakla karışımın etki etmesini beklerken Pelin birden küçülür. Hepsi şok olmuştur.
Reklam