â–¼

Kozalak Macerası

Akademisyen Anne - 2.131 izlenme

Yüklenme Tarihi: 17 Ocak 2017 - 06:53

Kozalakları topladınız mı bakalım? O zaman 3 gün kozalaklarla oynayalım. Malum beni bilirsin bir nesneyi ele geçirdim mi tabiri caizse "suyunu çıkartırım" (bkz mandalina, kaşık, kestane oyunları)
Hava çok güzeldi bugün, biz de kendimizi attık açık havaya! Arkadaşlarımızla buluştuk, kozalak toplamaya gittik... Koca ormanda, her yer kozalak kaynarken baksanıza Demir ve Peri aynı kozalağın peşine düştü! İşte böyle böyle öğreniyorlar paylaşmayı. Birer torba kozalak topladık. Eve gelince bir kavanoz suya Demir kozalaklarını koydu. Sonucunu görmeden sadece suya koyması bile harika bir fen etkinliği oldu aslında. Büyük geliyor sığmıyor, daha küçüğünü arıyor, birini çıkarıyor ötekini koyuyor kavanozun kapağı kapanmıyor derken aslında "hacim" kavramını öğreniyor haberi yok yavrumun.
Pekiii niye mi suya kondu bu kozalaklar. Ta ta ta taaaa 2 saat sonra bakın suya konan kozalaklar kapanıyor. Kuruyunca yine açılıyor! Doğa sürekli bir değişim içinde... Bu durumu ortaya koyan çok güzel ve zahmetsiz bir deney oldu bu. Deneyin...
Kozalaklarla oyunlar devam edecek, arkası yarııın... #oynuyorumoynatiyorum
Reklam