Kremalı Domates Çorbası Tarifi

MigrosTV - 5.844 izlenme

Yüklenme Tarihi: 30 Eylül 2014 - 15:44

Kremalı Domates Çorbası, domates çorbasının lezzetini kremanın yumuşak tadı ile buluşturuyor. Bu çorbayı evinizde de yapabilmek için tarifimizi izlemeye ne dersiniz? http://migrostv.migros.com.tr/kremali-domates-corbasi/ Nefis, pratik ve sofralarınıza yakışan tarifler için; migrostv.migros.com.tr/



Malzemeler
900 ml tavuk suyu
200 gr havuç, kereviz, soğan karışımı
30 gram un
1 diş sarımsak
700 gr domates
40 ml eşit miktarda zeytinyağı tereyağı
175 ml krema
Karabiber
Tuz

Yapılışı
Geniş bir tencereye yağ karışımını koyun ve kabaca doğranmış soğan, kereviz, havuç ve sarımsağı orta ateşte yumuşayana kadar 5-6 dakika kadar pişirin ve unu ekleyin. Orta ateşte unun rengi açık kahverengi olana kadar pişirmeye devam edin. Domatesleri ve domates salçasını ekleyip biraz karıştırın, tavuk suyu ve istediğiniz kadar tuz ve biber ekleyip yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişirin. Bütün malzemeleriniz yumuşadıysa çorbanızı blendırdan geçirin, ince bir süzgeç ile tekrar tencereye süzün. Tekrar tencereye süzdüğünüz sıcak çorbanın üstüne ısıttığınız kremayı ekleyip karıştırın ve servis edin.

Nefis bir lezzet tarifimiz var; kremalı domates çorbası! Sonbaharı yaşadığımız ve kışa göz kırptığımız şu günlerde içinizi ısıtacak bu leziz tarif için buraya buyurun!
Reklam