Küçük Bedeni, Kocaman Yüreğiyle - Omayra Sanchez (1985)

Alkışlarla Yaşıyorum - 7.571 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 11:00

Takvimler 13 Kasım 1985’i gösterdiğinde nevado del ruiz yanardağı patlamış ve bu büyük felaket neticesinde 23 bin insanı da bu dünyadan götürmüştü. O 23 bin insanın arasında biri vardı ki tüm dünyaya bu trajik görüntüleri bırakıp yası daha da katlanamaz, daha da unutulamaz kılmıştı.
Facia sonrası beton ve ağır ahşap enkazların arasında küçük gövdesi sıkışan 13 yaşındaki Omayra Sanchez mucizevi şekilde 3 güne yakın bir süre hayatta kalmış ve hayatının bu son 60 saati etrafındaki onlarca kamera tarafından kaydedilip fotoğraflanmıştır. Hayattayken bilinci son derece açık olan Omayra en olgun insanlardan daha serinkanlı ve sakince beklemiş, ve birtürlü yeterli ekipmanın bölgeye ulaşamadığından dolayı büyük acılar çekerek ve bu acılarını dışarı fazla belli etmeden hipotermi veya bazılarına göre de öncelikli iç kanama sebebiyle 16 Kasım 1985’de son nefesini vermiştir. Son nefesini vermeden kameralara "Annemi çok seviyorum. Babamı ve ailemi çok seviyorum. Onları çok sevdiğimi söyleyin" demiştir. Bu sözleri söylediğinde babası 2-3 gün önce ölmüş ama ona söylenmemiştir.
Omayra’dan geriye bu acı hikaye ve fotoğrafçı Frank Fournier tarafından çekilen ve olayın adeta simgesi aşağıdaki iç burkan fotoğrafı kalmıştır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3b/Omayra_Sanchez.jpg

Not: Bu görsel, fotoğrafçısına 1986 yılında Pulitzer Fotoğraf Ödülü de kazandırmıştır.
Reklam