Kurana Göre Hırsızın Eli Kesilir mi?

Alkışlarla Yaşıyorum - 212 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 14:39

Kuran'da hırsızın "elinin kesilmesini" öğütleyen ayet, Kuran’ın diğer ayetleri ışığında değerlendirildiğinde uç turlu anlaşılabilir.

1. Hırsızın elinin biyolojik kesilip atılması.
2. Hırsızın elinin çizilip işaretlenmesi.
3. Hırsızın elinin değişmeceli olarak hırsızlıktan kesilmesi, yani cezaevi vesaire.
..
Bindortyuz önceki Müslümanlar, o donemdeki koşulların dayatması sonucu, bu anlamlardan birincisini seçmiş diye bizim de onu seçmemiz gerekmez. Aksine, bize bu farklı anlamları veciz bir ifadeyle bağışlayan Hâkim Allah’ın bu lutfünü görüp toplum için en yararlı anlamı tercih etmeliyiz. Kuran bu tur faydacı endişeleri göz önüne alan ayetlerle doludur.

Kuran Muhammed peygamberin veya falanca âlimin veya hazretin bilgisiyle sinirli bir kitap değildir. O Allah’ın bilgisiyle düzenlenmiş olup dünyanın sonuna kadar tüm insanlığa gönderilmiştir. Örneğin, Kuran’ın astronomi ve biyoloji ile ilgili ayetlerini Muhammed peygamberden daha iyi anlayabiliriz. Bu senin veya benim Muhammed'den veya onun arkadaşlarından daha ustun olduğumuzu değil, Kuran’ın insan ve zaman ustu bir bilgi içerdiğini gösterir.

Maalesef, Muhammed peygamberi ilim ve anlayışta ilahlaştıranlar Allah’ın ilmi olan Kuran’ı ortaçağda yasayan erdemli bir muvahhidin bilgisiyle dondurmuş oluyorlar. Böylece, Enbaul Gaye (Gaibin haberlerini içeren) bir kitaba büyük bir ihanet edilmiş oluyor. Üstelik birçok hurafe ve palavra Muhammed peygamberin anlayışı diye kabul edilince de bu ihanet ve cehalet art›yor.
Reklam