KÜRESEL ISINMA - 2017 YILINA GENEL BAKIŞ

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.009 izlenme

Yüklenme Tarihi: 03 Şubat 2018 - 01:40

Karbon salınımını düşürmeyen belli başlı devletler yüzünden, dünyanın heryerindeki kanunsuzluk, peşkeş ve yağma yüzünden, çılgınca üretim ve tüketim yüzünden, betonlaşma, yeşili korumama, çılgınca çoğalma ve silahlanma yüzünden belki de bu günlere geldik. Hırslarımızın sayesinde buralara gelebildik. Gerçek aklı selim insanları dinlemek yerine, ahlaksız siyasetçiler yüzünden buralara geldik. Yaşadığımız tek ev dünya ve bu hale getirdik. Kırılma noktasına gelene kadar kimseye kulak vermedik. Hep güzel günler göreceğimizi düşündük. Şimdiyse durum bu.
*Özellikle A.B.D ve Çin gibi yaptırımların uygulanamadığı devletler başı çekerken, AB ülkeleri (en başta Almanya), Hindistan, Rusya, Japonya, Güney Kore, Suudi Arabistan gibi ülkeler en büyük pay sahibi bu durumdan. Bugün Ocak ayında doğalgazı kapattıracak bir hava yaşıyorsak umarsızca girilen bu yarış yüzünden. Bizler belki ömrümüzü tamamlarız gene iyi kötü ama görünen o ki çocuklarımız gerçekten çok zorluk çekecek.
Dünyadan daha nice acı tablolar... Bu işin bir de yazı var. Kuraklık yüzünden göç eden mülteciler, susuz şehirler, eriyen buzullar, kuruyan göller, kalitesiz tarım.

* http://tr.euronews.com/tag/kuraklik
Reklam