Şair, romancı, oyun yazarı ve ressam olan Jean Cocteau'nun yönetmenliğini yaptığı film, ''Orpheus Üçlemesi'' adı verilen bir dizi filminin de ilkidir.
Karmaşık ve rüyayı andıran yapısıyla, Bir Şairin Kanı, David Lynch gibi yönetmenlerin sinemasına ilham vermiştir. Kostüm tasarımını devrin ünlü modacısı Coco Chanel yapmış, travesti şovmen Barbette de rol almıştır.
Yapımcısı Vikont Charles Noailles, filmin hristiyanlık karşıtı mesajlar içerdiğine dair söylentiler yaygınlaşınca katolik kilisesinden aforoz edilme tehdidi almış, bu nedenle film bir yıl gecikmeyle gösterime girebilmiştir.
Süre: 55 dk.
Size daha iyi hizmet sunmak, içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerezler aracılığı ile internet tarama verileri topluyoruz.