Marmaris’te İsrail Protesto Edildi

İhlas Haber Ajansı - 0 izlenme

Yüklenme Tarihi: 19 Ekim 2023 - 20:25

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar protesto edildi. Marmaris’te yaşayan vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın da katıldığı ‘Marmaris Zalime karşı ‘ protestosunda tek dilek savaşın durmasıydı.

Marmaris Atatürk Meydanı’nda toplanan Marmarisliler ellerinde ‘ Marmaris halkı çocuk ölümlerine, soykırım ve teröre karşıdır, Marmaris halkı zalime karşı, çocuklar ölmesin katil İsrail ‘ yazılı pankartları tutarak eylem yaptı. Hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başlayan savaş karşıtı protestoda İstiklal Marşı okundu.
‘İsrail savaş suçu işliyor’
Muğla Barosu Başkanı Avukat Levent Akgün ve avukatlarında katıldığı protesto yaklaşık 1 saat sürdü. Muğla Baro Başkanı Avukat Levent Akgün ‘13 günden beri İsrail devleti tarafından sivil halka karşı katliam olarak adlandırılabilecek eylemler gerçekleştirilmekte. Bunun sonunda binlerce insan hayatını kaybetti maalesef hayatını kaybedenler içinde birçok kadın ve çocuk bulunuyor. İsrail devletinin yapmış olduğu bu eylemler artık insanlık suçu, savaş suçu niteliği taşımakta. Uluslararası kamuoyu bir an evvel bu konuda çağrılara kulak vermeli, saldırılara bir an evvel son verilmesi konusunda gereğini yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Biz Muğla Barosu olarak sürecin en başından bu yana kaygı ve üzüntü ile takip etmekteyiz bir hukukçu olarak yapılan eylemlerin savaş suçu olduğunu değerlendirmekle birlikte bunun bir yaptırımı ve karşılığı olduğu düşüncesiyle bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini bilgisini vermek istiyorum. ‘’ diyerek yetkilileri göreve çağırdığını belirtti. Avukat Akgün ‘Savaş suçu ve insanlık suçu işleniyor bu durumun uluslararası arenada bir yaptırımı olması gerekiyor’ dedi.
Atatürk Meydanına gelerek protestolara destek veren MHP Marmaris İlçe Başkanı Onur Ünver ‘’ Bir nebze de olsa tepkimizi göstermek adına bütün siyasi partiler sivil toplum örgütleri Marmarisli vatandaşlar şu an buradalar. Bizim nazarımızda terör devleti olan İsrail ve Amerika Gazze’de yapmış oldukları katliamın hiçbir şekilde kabul edilebilir yanı yoktur. Bir an önce bu katliamların son bulmasını temenni ediyoruz’ diye konuştu.
‘ Soykırımın ne olduğunu en iyi bilenlerden İsrail soykırım yapıyor’
Marmaris yaşayanı Emekli Habil Demiröz ‘Tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım hatta soykırıma Naziler tarafından uğramış İsrailliler, Yahudiler, maalesef bunu yapıyorlar. Bugün cepheden cepheye bir savaş yok, çocuklar öldürülüyor kadınlar öldürülüyor, yaşlılar öldürülüyor, hastanede yaralı öldürülüyor, hastanede ameliyat masasında hasta ve doktor öldürülüyor. Bütün dünya sözde medeni ileri olan Avrupa, Amerika tamamen gaflet uykusundalar kimse sahip çıkamıyor’’ diyerek tepkisini gösterdiğini belirtti.
‘Saldırılara göz yummayalım’
AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen savaşın her türlüsüne karşı olduğunu belirterek ‘’ Gerçekten bu son saldırı hastanenin yıkılması çok büyük bir etki yarattı. Burada herkes bir araya geldik bir tepki göstermemiz gerekiyordu. Bu insanlık dışı davranış herkesin kalplerini en derinine kadar acıttı. Burada sadece Müslümanlara seslenmiyoruz, Hristiyanlara, Yahudilere sesleniyoruz lütfen göz yummasınlar. Bu bir katliamdır savaşın bir anlayışı bir etiği vardır askerler arasında savaşılır terör örgütleri ile savaşılır ama masum halkın öldürülmesi bu akıl alacak kabul edilebilecek bir şey değil, bunu hazmetmek görmezden gelme mümkün değil dolayısıyla buradan tüm insanlara sesleniyorum buna lütfen göz yummayalım tepki gösterelim ‘’ dedi.
(GK-OD-
Reklam