Matthias Steiner'in Pekin 2008'deki Duygusal Altını

Alkışlarla Yaşıyorum - 2.376 izlenme

Yüklenme Tarihi: 13 Mart 2016 - 15:21

Matthias Steiner, Pekin 2008'de Halterde altın madalya kazanan sporcu. Ama hikaye tabi ki bu kadar basit değil. Videoyu izlerken anlayacaksınız ama size hikayesini şöyle anlatayım:

Olimpiyat oyunlarının en unutulmaz anıydı belki de, onun elinde rahmetli eşinin fotoğrafı, seremonide altın madalyayı boynuna takışı... Son ağırlığı kaldırışındaki haykırışı ise, izleyenlerin yüreğini titretecek cinstendi. 1982 Avusturya doğumlu Steiner, genç ve yetenekli bir halterci olarak ülkesini 2004 Atina Olimpiyatlarında temsil etti. 2005 Avrupa Şampiyonası'nda federasonu ile tartışma içine giriyor Steiner, çünkü o turnuvada sıfır çekerek eleniyor. Bu olay sonucunda Avusturya ile olan bağlarını koparıyor.

Yarışmalar sırasında onu izleyen bir Alman kadın ise ona hayran oluyor. Tanışmak için, yarışmaları anlatan Eurosport kanalının yorumcularından onun Mail adresini istiyor. Susann isimli kadın sonunda amacına ulaşıp mail adresini alıyor ve Avusturya'da buluşuyor. Birbirlerine aşık olduktan sonra evlenip Almanya'da yaşıyorlar.

Bu dönemde Matthias Alman vatandaşlığına başvururken, eşi 16 Temmuz 2007'de trafik kazasında hayatını kaybediyor. Asla yılmayan Steiner, 2008 yılında vatandaşlığa kabul edilip turnuvalara Almanya adına katılıyor. Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya aldıktan sonra Pekin 2008'de ise altın madalya kazanıyor. 105 kiloda yarışan Steiner, koparmada dördüncü olurken, silkmede 12 kilo fazla kaldırarak 258 kg kaldırıyor. Toplamda ise 461 kg ağırlık ile şampiyonluğa ulaşıyor.

Ancak eşiyle verdiği fotoğraftan öte açıklamaları yüreğimizi dağlıyor:
"Bu altın madalyayı kazandım, herkes benimle ilgileniyor, mutluyum. Fakat eve gittiğimde yatağa uzandığımda yine yalnız olacağım, o soğuklukta onu özleyeceğim, onun yokluğunun büyük acısını hissedeceğim."
Reklam