â–¼

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali (Animasyon Tanıtımı)

Alkışlarla Yaşıyorum - 633 izlenme

Yüklenme Tarihi: 21 Nisan 2015 - 20:21

AKKUYU Nükleer Güç Santrali (AKKUYU NGS), Türkiye Cumhuriyeti'nde Akdeniz kıyısında, Mersin ilinde inşa edilecektir. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşma" 12 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da imzalanmıştır. Santral, her biri 1200 MWe olan, 4 üniteden oluşmaktadır. AKKUYU NGS’nin inşaatı tamamlandıktan sonra yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanmaktadır. AKKUYU NGS - Novovoronejskaya NGS-2 (Rusya, Voronej bölgesi) AES-2006 projesi, referans alınarak hazırlanan bir dizi nükleer santral projesidir. AKKUYU NGS’nin işletme ömrü 60 yıldır.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS), Mersin’e 140 km uzaklıktaki Akdeniz kıyısında, Akkuyu mevkiinde inşa edilecektir. Akkuyu NGS, her biri 1200 MWe kurulu güce sahip 4 üniteden oluşacaktır.

Hükümetlerarası anlaşmaya göre Rusya ve Türkiye nükleer güç santralinin inşaatı ve işletmesinde ‘yap-sahip ol-işlet’ ‘build-own-operate ()’ şartı ile işbirliği yapacaklardır. Bu amaçla Ankara’da ‘Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ kurulmuştur.
Elektrik enerjisi üreten yeni güç kaynaklarının oluşturulması, Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin gelişimine yeni bir ivme kazandıracak, Organik enerji kaynaklarının ithalatını azaltacak ve sürekli olarak artan elektrik enerjisi talebini karşılayacaktır.

AKKUYU NGS, Türkiye’den Güney Avrupa ve Yakın Doğu ülkelerine elektrik ihraç etme potansiyeline sahip olacaktır.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali için referans olarak, Rusya Federasyonu’nda Novovoronej-2 NGS’de uygulanmakta olan AES–2006 projesi seçilmiştir. Santralin tasarımcısı Rus şirketi ‘Atomenergoproekt’tir. Günümüzde bu proje dünyanın en güvenilir ve emniyetli projesi olarak kabul edilmiştir. Proje kapsamında tüm teknik ve çevre güvenlik standartları uygulanmıştır.
diye yazıyor resmi sitesinde peki ya böyle olursa

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/193077/son-dakika-akkuyuda-nukleer-felaket

önlemleri almazsak ne yaparız bilemiyorum artık arkamızdan ne derler onu hiç bilmiyorum :)
Reklam