Meyan Kökü Faydaları - İbrahim Saraçoğlu

KaraBukle - 9.181 izlenme

Yüklenme Tarihi: 17 Temmuz 2017 - 05:30

Meyan Kökü Faydaları - İbrahim Saraçoğlu

Meyan Kökü'nün Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından televizyonda yapmış olduğu Ruh ve Beden Sağlığı programında anlatılmıştır. Meyan Kökü diğer şifalı bitkiler gibi faydaları anlatmakla bitmeyecek çok nadir ve paha biçilemez bitkilerden biridir. Doğru ve düzenli kullanımda vücutta etken maddesi birikmesi neticesinde gayet tesirli bir bitkidir.

Meyan Kökü Faydaları İbrahim Saraçoğlu ile bir kez daha gündeme gelmiş özellikle reflü sıkıntısı olan kişiler için umut olmuştur. Reflüye karşı bitkisel ürünler içerisinde sayılan meyan kökü kaynatılarak ılık bir şekilde tüketildiğinde faideli olabilmektedir. Ayrıca meyan kökü iştahı açar, yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırır, idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Nezle, Grip ve nefes darlığı gibi hastalıklarda faydalı bir bitkidir. Göğsü yumuşatır, balgamı söktürür ve öksürüğü keser. Vücuda serinlik ve rahatsızlık verir. Bağırsakları rahatlatır. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri, Gastrit ve ince bağırsak iltihaplarında faydalı bir bitkisel üründür. Antibakteriyel ve antifungal özelliğiyle zararlı bakterilere ve iltihaplara karşı etki göstermektedir. Kronik Hepatit ve Siroz tedavisinde faydalı olan meyan kökü antiviral özelliği ile bilhassa Hepatit A ve Hepatit C hastalıklarına neden olan virüslere karşı etkilidir.

Meyan Kökü Nasıl Hazırlanır?

Meyan bitkisinin kökleri temizlenip kurutulduktan sonra toz haline getirilerek bitkisel bir tatlandırıcı olarak ya da tıbbi amaçlarla kullanılır. Meyan kökünün dövülüp lif haline getirildikten sonra karbonat ve tarçın ile çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen meyan şerbeti, özellikle sıcak günlerde sevilerek tüketilen bir serinleticidir. Meyan kökünden elde edilen meyan balı ise bilhassa yara tedavisi için oldukça faydalıdır. Bu özelliği ülser yaraları için de kendini gösterir.
Reklam