Michael Jackson The Legend Continues Belgeseli (1988)

Alkışlarla Yaşıyorum - 885 izlenme

Yüklenme Tarihi: 08 Eylül 2015 - 00:21

1988 yılında Motown Records tarafından yayınlanan VHS. Her ne kadar Michael Motown ile yollarını ayırmış olsada, gönül birlikteliği devam etmiş.

Michael'ın Motown yıllarının başlangıcından BAD dönemine kadar olan süre içerisindeki kariyerini; müzik ve dans anlayışını gösteren bir belgesel. Tabi bu VHS yayınlandığında Michael henüz Dangerous albümünün hazırlıklarına bile başlamamıştı. Dolayısı ile kariyerinin en üst seviyesine hala tırmanıyordu.

Bu belgeselde; MJ'in kariyeri dönemince çalıştığı ve arkadaş olduğu profesyonel insanların onun hakkındaki görüşlerini dansları ve müziği eşliğinde izleyeceğiz. Kimer var; Sammy Davis Jr, Suzanne De Passe, Katharine Hepburn, Quincy Jones, Sophia Loren, Smokey Robinson, Elizabeth Taylor, Martin Scorsese vs. vs.

Michael bugün için bile günümüzün en modern ve en yenilikçi sanatçısı olmasına rağmen, belgeseleden anlıyoruz ki o aslında eski toprak. Çünkü kendinden önceki tüm sanatçılara büyük saygı duymuş ve onların yaptığı işleri çok iyi takip etmiş. Onların dansı ve müziği getirdiği noktayı bir üst seviyeye çıkartmış. Bence başarı budur; mesleki anlamda hayaranı olduğun kişilerin hayranlığını kazanıyorsan, gerçekten başarılısın demektir. James Brown, Sammy Davis Jr gibi gibi sanatçılara hayran olarak büyümüş, onları taklit etmiş ve en nihayetinde onlardan övgü dolu sözler almayı başarmış.

Bu yüklediğim içerik şimdiye kadar ulaştığım en kaliteli transfere sahip. Laser Disc denilen bir formattan aktarılmış. Her ne kadar hiç görmedi isem de, muhtemelen DVD'nin atası sayılacak bir format.

Bol bol 70'ler ve 80'ler müziği... İyi seyirler

http://www.imdb.com/title/tt0248182/

http://i.hizliresim.com/KlynDE.jpg
Reklam