Midnight Express - Sorgu ve Aranma

Alkışlarla Yaşıyorum - 743 izlenme

Yüklenme Tarihi: 14 Mayıs 2015 - 14:50

Amerikalı genç bir turist olan William Hayes, sevgilisi Susan ile birlikte Türkiye'de tatildedir. Hayes satıp para kazanmak amacıyla ülkesine dönerken yanında iki kilogram esrar götürmeye teşebbüs eder,ani bir güvenlik aramasıyla polisler tarafından esrar bulunur ve İstanbul'da tutuklu geçireceği süreç başlar...

Gösterime girmeden önce Türkiye tarafından protesto edilen Geceyarısı Ekspresi, 1979 Akademi Ödülleri'nde aday olduğu 6 dalın 2'sinde Oscar kazandı.

Film çoğunlukla Türkiye'de geçmesine rağmen İstanbul Valiliği'nin filme ev sahipliği yapmayı reddetmesinin üzerine filmin tamamı Malta'da çekilmiş. Aktörlerin çoğunluğu yerli Maltalılar, bununla birlikte birkaç İtalyan, Amerikalı, Yunanlı ve Ermeni de oyuncu kadrosuna dahil.

Aralık 2004'te Türkiye'ye yaptığı bir ziyaret sırasında kitaptan uyarlanan filmin senaryo yazarı Oliver Stone yazdığı şeyleri çekim aşamasında fazla dramatize ettiğini kabul ederek özür diledi

Yakın zamanda Amerikan basınına yaptığı açıklamalarda da William Hayes Türkiye hakkında fikir ve anılarının filmde olduğu gibi sadece negatif şeylerden oluşmadığını ve filmde çarpıtılan Türkiye görüntüsü yüzünden vicdan azabı duyduğunu belirtiyor.
Reklam