Mihlemder Geleneksel Pilav Günü

izf-74557911 - 591 izlenme

Yüklenme Tarihi: 18 Haziran 2013 - 11:32

Geleneksel Pilav Günümüzü 9 Haziran 2013 pazar günü yenisi yapılmak üzere yıkılacak olan okulumuzun bahçesinde son kez coşkuyla kutladık.

MİHLEMDER, Mamak İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlediği etkinlikle imam hatip mezunlarını bir araya getirmeye devam ediyor.

Mamak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Sevenleri Derneği’nin (MİHLEMDER) her yıl düzenlediği ‘Geleneksel Pilav Günü’ programı bu sene de mezunları bir araya getirdi.

Mezunumuz Fatih Öymez' in Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda Necmettin Çoban, Talha Ramazan, Halid Alp, Recep Çakar ilahi ve ezgi söyleyerek misafirlere güzel anlar yaşattılar. İki küçük kızımız şiirler okudular. Mehteran ekibi gösteriler düzenledi. Çekilişle hediyeler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını 2009 yılından beri MİHLEMDER Başkanlığını yapan Nazım Savaş yaptı. Savaş, “Her yıl düzenlenen bu programla eski günleri yad etme yaşanıyor. Ben de arkadaşlarımı görüyorum. Her okula nasip olmayan bir güzellik var burada. İmam hatipler olarak ülkemizin daha güzel günlere kavuşması için çok çalışmalıyız. Neslimizi özellikle gençlerimizi çevrenin kötü etkilerinden koruyacak faaliyetlerde bulunmalıyız. Hem mezunlarımızla hem de özellikle okullarımızda eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenmeliyiz. Ülkesine faydalı milli ve manevi değerleri ile donanmış gençlerin yetişmesi için faaliyetlerimizi artırmalı ve çok çalışmalıyız. Bu okulların yapılmasında emekleri olan ve yine aynı şekilde buralarda eğitim-öğretim hayatına renk veren, katkı veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından ÖNDER İHL Mezunlar Derneği Onursal Başkanı sayın İbrahim Solmaz beyefendi bir konuşma yaptı. Solmaz, " Birlik ve beraberlik içerisinde, planlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Sadece imam hatip okulları değil tüm okullar bizim okullarımızdır. Tüm okullarımızdaki gençlerimizle ilgilenmeliyiz, onları da kucaklayıcı etkinliklerde bulunmalıyız. İmam hatipli olsun olmasın bu ülkenin tüm evlatları kutsaldır ve değerlidir. Her gencimiz bizim için çok önemlidir. Bir gencimizin iyi yetişmesine ve ülkesine faydalı olmasına vesile olsak çok önemli bir iş başarmış oluruz” dedi.

Mezunlar eski dostlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Hasret gideren ve eski günleri yad eden mezunlar, programın her yıl düzenlenmesinden memnun olduklarını da ifade ettiler.

Önceki yıllarda mezun olan eski öğrenciler de çok duygulandıklarını bu tür organizasyonların yapılması gerektiğini belirtti.
Reklam