Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry: “(Refah’ta) Yapılacak Harekatın İnsani Durum Üzerinde Yıkıcı Etkisi

İhlas Haber Ajansı - 0 izlenme

Yüklenme Tarihi: 17 Şubat 2024 - 23:40

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, İsrail’in Mısır sınırındaki Refah kentine düzenleyeceği saldırılara değinerek, "Orada yapılacak kapsamlı bir askeri harekatın insani durum üzerinde yıkıcı bir etkisi olacağını tahmin edebilirsiniz” dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Almanya’da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenleyeceği askeri operasyona değinerek, "Orada yapılacak kapsamlı bir askeri harekatın insani durum üzerinde yıkıcı bir etkisi olacağını tahmin edebilirsiniz. İnsanlar halihazırda barınak, gıda, ilaç ve temizlik konularında acı çekiyor” dedi.

Saldırıların mevcut boyutunun her gün can kaybına yol açtığını aktaran Shoukry, “Bence uluslararası toplum Gazze’de sivillerin başına gelenler konusunda bilinçli ve gergin” şeklinde konuştu.

Mısır’ın Filistinlilerin muhtemel akını için acil durum planı yapıp yapmadığı sorusuna Shoukry, “Varsayımlarla uğraşmayacağız. Bu konudaki karmaşıklığı ve tehlikeleri anlayan tüm dostlarımıza çağrıda bulunmaya devam edeceğiz. Sadece söylem olarak destek vermeyip, her türlü yerinden edilmenin sonuçları olacağını açıkça belirteceğiz” ifadelerini kullandı.
Reklam