MOD - Kısa Film - FilmLoverss

Alkışlarla Yaşıyorum - 269 izlenme

Yüklenme Tarihi: 21 Mayıs 2015 - 13:02

Ülkemiz sinemasının hem üretim, hem değerlendirme, hem de organizasyon anlamında içinde bulunduğu bu kara günlerde geleceğe daha pozitif bakmamıza vesile olan işleri sizlere sunmaya devam ediyoruz. 1987 yılında Bodrum’da doğan ve bu güne kadar yayınlanmış 3 kitabı bulunan Deniz Tarsus, sinema alanında da edebiyattaki kadar iddialı olduğunu MOD filmiyle bizlere gösteriyor.

Yeryüzündeki dengelerin bozulduğu, insanların hayal kurmaya güçlerinin kalmadığı bir dönemde, kendilerine zarar verme pahasına bir makinadan destek alıp mutlu gelecek hayallerine erişen bireylerin hikayesi bu. Distopik olarak nitelendirebileceğimiz MOD, hikayesi kadar hikayenin işlenişiyle de övgüyü hakediyor. Ülkemizde çekilen bazı uzun metraj filmler bile görsel efekt anlamında çok amatörken, imece usulü çekilen bu kısa filmde her saniyenin ayrıntılı bir şekilde düşünülüp, üzerinde ince ince çalışıldığı belli oluyor. Filmin görsel efektlerini yapan Ethem Onur Bilgiç’in görüntü yönetmenliğini de üstlenerek temelden müdahele edebilmesi ortaya çıkan sonucun bu kadar başarılı olmasında önemli bir etken olmuş. Mekan, kostüm, aksesuar gibi ince detayların atmosferi destekliyelim derken sırıtma ihtimali çok yüksektir fakat MOD’da, bütün bunlar olabildiğine sade ve tamamlayıcı. Filmde fon olarak kullandığı karanlık gelecek tablosunun ucunu özelikle açık bırakan Tarsus, asıl derdinin o dünyada yaşayan birisinin hikayesi olduğunu söylemeye çalışıyor bize.

Sanat alanında kaliteli üretimin imkanlardan ziyade, harcanılan enerjiyle doğru orantılı olduğuna inanırım. MOD, bu durumun en güzel örneklerinden. 2013 yılında Cannes Film Festivali’nde Türkiye Masası’nda da gösterilen, yerli ve yabancı festivallerde gösterilmiş ve çeşitli ödüller de toplamış olan film, bu günlerde Varvara isimli, sünger avcılarının hikayesini işleyecek bir belgesel üzerinde çalışan Deniz Tarsus ile tanışmak için güzel bir fırsat.

Oyuncular - Actors: Ali Düşenkalkar, Övez Muradov, Gökşin Kes, Özlem Kocahaliloğulları, Hakan Küçükyılmaz
Senarist&Yönetmen - Scriptwriter&Director: Deniz Tarsus
Görüntü Yönetmeni - Director of Photography: Ethem Onur Bilgiç
Kamera - Camera: Bora Balbey
Yönetmen Yardımcısı - Director Assistants: Nil Köz, Lara Güney Özlen, Aslı Konaç
Konsept Tasarım - Concept Design: Ethem Onur Bilgiç
Art Director: Murat Zevahir Köroğlu
Art Director Assistant: Selçuk Ören
Kostüm Sorumlusu - Costume Assistant: Göksu Türkdönmez
Ses Operatörü - Sound Operator: Ceyda Kızıltuğ
Müzik - Music: James Hakan Dedeoğlu
Görsel Efekler - Visual Effects: Ethem Onur Bilgiç, Ouchhh
Kurgu & Ses Tasarımı - Editing & Sound Design: Deniz Tarsus
Grafik Tasarımı - Graphic Design: Ethem Onur Bilgiç
Storyboard: Furkan Birgün
Prodüksiyon - Production Assistant: Recep Bozgöz
Yapım - Producer: Ali İhsan Tarsus, Neval Tarsus
Reklam