Müzik Dersi : Blok Flüt Üfleme Tutuş Dil Vuruş Tekniği Ve Nota Yerleri Kolay Blok Flüt Şarkıları

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 16.679 izlenme

Yüklenme Tarihi: 27 Nisan 2013 - 15:52

Hem Öğren Hem Çocuğuna Öğret
aykut İlter Aykut Öğretmen

blok Flüt Basit Kolay Nortalı Şarkıları Sayfamda Bulabilirsiniz.

blok Flüt Nedir?

blokflüt Özellikle Eğitim Amaçlı Olarak Yaygın Şekilde Kullanılan Ağaç Üflemeli Bir Çalgı. Yan Flütten Ayırt Etmek İçin Düz Flüt De Denir.

blokflüt Genellikle Plastik Veya Ağaçtan, Bazen De Fildişinden Yapılır.yedisi Üstte,biri Altta Olmak Üzere Sekiz Deliği Vardır. Ses Alanı Yaklaşık İki Oktavdır,ancak Usta Bir Çalıcı Kromatik Olarak İki Oktav Ve Bir Beşliye Çıkabilir.başlıca Çeşitleri, Sopranino,soprano, Alto, Tenor Ve Bas Blokflüttür. Bunlardan Soprano Do Blokflüt Okullarda Müzik Eğitiminde Kullanılmaktadır.
ortaçağ’ın Başlarından Beri Avrupa’da Sevilen Bir Çalgı Olan Blokflütün Günümüzdekilere Benzeyen Örnekleri 15. Yüzyılın Başlarında Ortaya Çıktı. 16. Ve 17. Yüzyıllarda İyice Yaygınlık Kazanan Çalgının Ses Genişliği Üzerinde Yapılan Değişikliklerle İki Oktava Ulaştı Ve İki Yüzyıl Boyunca Rönesans Ve Barok Müziğinde Önemli Yer Tuttu. Bach, Vivaldi, Händel, Corelli, Monteverdi, Sammartini, Gluck Gibi Besteciler Blokflüt İçin Eserler Yazdılar. 1750 Lerden Sonra Blokflüt Eski Önemini Yitirerek Yerini Klasik Ve Romantik Dönemlerin İhtiyaçlarına Cevap Verebilen,ifade Gücü Daha Yüksek Ve Kapsamlı Bir Çalgı Olan Yan Flüte Bıraktı. 20. Yüzyıl Başlarında Blokflüt Yapımcısı Ve Virtüözü Bir İngiliz Olan Arnold Dolmetsch Enstrümanı Yeniden Canlandırdı. Günümüzde, Öğrenmesinin Kolay Olması, Küçük Çocukların Da Çalabilmesi, Pahalı Olmaması, Kolayca Taşınabilmesi, Özellikle Plastik Blokflütlerin Fazla Bakım Gerektirmemesi, Solo Ve Topluluk Müzikleri İçin Uygun Olması, Geniş Bir Repertuvarının Olması Gibi Nedenlerle Okullarda Eğitim Amaçlı Olarak Kullanılmaktadır. Ayrıca Herkesin Zevkle Çalabileceği Bir Enstrümandır.

ders Blok Flüt Picolo Soprano Sopranino Parmak Pozisyonları Üflme Tutuş Dil Vuruş Tekniği Notaları Ailesi

ders Blok Flüt Üfleme Tutuş Dil Vuruş Tekniği Ve Nota Yerleri Basit Blok Flüt Şarkıları

etiketler: Ders Blok Flüt Picolo Soprano Sopranino Parmak Pozisyonları Üflme Tutuş Dil Vuruş Tekniği Notaları Ailesi, En Çok İzlenen Videolar 2013,
Reklam