Nazi Almanyası Milli Marşı - Horst Wessel Lied

Alkışlarla Yaşıyorum - 40.695 izlenme

Yüklenme Tarihi: 27 Şubat 2015 - 09:49

SA 4. Alay 5. Bölük komutanı SA-Sturmführer ve marşın yazarı olan Horst Wessel,14 Ocak 1930'da sevgilisi Erna Jänicke'nin evinde Almanya Komünist Partisi'nin muharebe birimi olan Rotfrontkämpferbund'un üyelerinden Albrecht Höhler tarafından vuruldu ve 23 Mart 1930'da öldü.
Joseph Goebbels Horst Wessel'i şehit olarak kullanmayı düşündü. Daha önce Wessel tarafından yazılan ve 1929 Ağustos'ta Der Angriff gazetesinde yayımlanan "Die Fahne hoch" adlı şiir 1 Mart 1930 tarihli Völkischer Beobachter gazetesinde yayımlandı.Bu şiire melodi eklenerek parti üyeleri tarafından okunmaya başlandı ve Wessel'in cenaze töreninde SA üyeleri tarafından okundu.Cenaze töreninden sonra Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin marşı oldu.
Adolf Hitler'in iktidara geçişinden sonra,tıpkı Faşist İtalyası'nın Giovinezza şarkısı gibi Nazi Almanyası'nın de facto milli marşı olarak okundu.
İngiltere'de Oswald Ernald Mosley'nin kurduğu Britanya Faşistler Birliği'nin parti marşı olarak İngilizce şiiriyle okundu. İspanya'da Falanj Partisi tarafından İspanyolca şiiriyle okundu.
Nazi Almanyası'nın yenilgisinden sonra 1945'te Müttefik Kontrol Konseyi tarafından yasaklandı.Almanya'da Ceza Kanunu 86. maddesi a fıkrası ile bu şarkının açık yerde okunmasını yasaklandı ve bu yasaklanma günümüzde de yürürlüktedir.
Bu marşın İngilizce şiiri, Skrewdriver'in vokalisti Ian Stuart tarafından bestelenip yorumlanan Hail the New Dawn adlı şarkı için de kullanıldı.
Reklam