Nefeskesen ne kadar hızlı?

Otomobil Yayıncılık - 13.581 izlenme

Yüklenme Tarihi: 29 Nisan 2014 - 21:11

Otomobil Yayıncılık olarak İstanbul’da yer alan VIALAND içindeki Nefeskesen’in ne kadar hızlı olduğunu ölçen ilk yayın organı olduk. 17 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen Nefeskesen, İsviçreli roller coaster üreticisi Intamin tarafından üretilmiş. 660 metrelik ray üzerinde giden bir eğlence treni olan Nefeskesen, Immelman loop, 360 derece burgu ve baş aşağı inişiyle adrenalin seviyesini yükseltiyor.

Bizim buradaki amacımız Nefeskesen’in ne kadar hızlı olduğunu görmekti. GPS teknolojili profesyonel test cihazımız için tünel geçişi, köprü altı geçişi ve 360 derecelik burgular handikaplar arasındaydı. Çünkü GPS anteninin uydularla iletişim kurabilmesi için, gökyüzünü görmesi gerekiyor, tünel geçişinde, köprü altı geçişinde ve 360 derecelik dönüşlerde ise bağlantıda anlık kopmalara neden oldu. Buna rağmen Nefeskesen’in ivmelenme performansı hakkında fikir sahibi olacak datayı topladık.

20-99 km/s hızlanmasını 3.1 saniyede tamamlayan Nefeskesen, maksimum 111 km/s hızla çıktı. Videoda yer alan rakım, Nefeskesen’in deniz seviyesinden olan yüksekliğidir.
Reklam