â–¼

Nesli Tükenen 10 inanılmaz Hayvan

maykop - 1.537 izlenme

Yüklenme Tarihi: 25 Şubat 2015 - 15:40

Nesli Tükenen 10 Hayvan Türü
Soyu Tükenen 10 Hayvan Türü
Nesli Tükenen En Tehlikeli 10 Hayvan Türü
Nesilleri Tükenmiş 10 Hayvan Türü
Soyları Tükenmiş 10 Hayvan Türü
En Tehlikeli Hayvanlar,Soy,Nesil,Tükenen,Tükenmiş

10- Ayı köpekleri (Amphicyonidae)
Etçiller takımının köpeğimsiler alt takımına ait, nesli tükenmiş bir familya. 50 milyon yıl önce Eosen devrinde ortaya çıkıp Miyosen devrine kadar var olmuşlardır. Bu familyaya ait türlerin dış görünüşleri küçük bir ayının ve büyük bir köpeğin dış görünüşleri arasında değişmiştir. Eskiden bu türlerin köpekgiller ya da ayıgiller familyasına koyulması gerektiği tartışılmış ve sonunda ayrı bir familyaya konulmuşlardır.

9- Kılıç dişli kaplan (Smilodon)
Kılıç dişli kaplan (Smilodon) olarak tabir edilen kaplanlar normalde kılıç dişli kedilerdir. Amerika kıtasının açık alanlarında bulunmuştur. Koloni şeklinde yaşarlar (1 erkek 10 dişi). 20 cm boyundaki dişleri oldukça serttir. Bunları avlarının işini bitirmek için sapladığı düşünülür. En büyük kılıç diştir.

8- Dodo
Dodo ya da Mauritius dodosu (Raphus cucullatus), güvercingiller familyasından Mauritius'da yaşamış ama 17. yüzyılın ikinci yarısı itibarı ile soyu tükenmiş bir kuş türüdür. Yaklaşık 1 metre boyunda ve 20 kilo ağırlığında uçamayan bu kuş türüydü.

7- Ä°rlanda geyiÄŸi (Megaloceros giganteus)
Şimdiye kadar var olmuş en büyük geyik türüydü.İrlanda Elki Avrasya dolaylarından İrlanda, oradan Baykal Gölü'nün doğusuna kadar geniş bir alan da Pleistosen döneminin sonlarına kadar yaşadı.Yapılan karbon testleri türün bilinen son kalıntılarının milattan 5700 ya da yaklaşık 7700 yıl öncesi ait olduğunu ortaya çıkarmıştır. 2,1 metreye varan muazzam omuz yüksekliğinden ve 3.65 metrelik yaklaşık 40 kilo olan boynuzlarıyla bilinen en geniş boynuz aralığı ve en uzun boynuzlara sahip geyik türüydü.Ağırlıkğı yaklaşık 700 kg civarındaydı

6- Moalar
Yeni Zelanda'nın ormanlarında ve ovalarında 7 milyon yılı aşkın bir süre yaşadıktan sonra soyu tükenmiş olan uçamayan kuşlardır. İri moaların 17. yüzyılın sonlarına doğru yok olduğu, küçük yapılı türlerden bazılarının daha uzun süre varlığını sürdürerek 19. yüzyıla ulaştığı sanılmaktadır.

5- Tasmanya Kaplanı
Tasmanya kaplanı ya da Tasmanya kurdu, 20. yüzyılda soyu tükenen Avustralya'ya özgü büyük bir etçil keselidir. Avustralya'nın Avrupalılar tarafından iskanından sonra soyu tükenen birçok türden sadece biri olmasına rağmen en büyüğü ve en ünlüsüdür.

4- Dinozorlar
Dinozorlar 160 milyon yıl civarında kara hayatına egemen olmuş hayvanlardır.Yeryüzünde bulunan yaklaşık 1000 dinazor türünün 65 milyon yıl önce çoğu türün nesli tükenmiştir. Dinazorların nasıl yokolduğuna dair birçok iddia gündeme atılmıştır. Bunlardan en kabul göreni Nobel ödüllü fizikçi Luis Alvarez ve oğlu jeolog Walter Alvarez'in ileri sürdükleri "dinozorların sonunun 65 milyon yıl önce yaklaşık 10km çapında bir göktaşının Dünya'ya çarpmasıyla nesillerinin tamamen sona erdiği" fikridir.

3- Anadolu Leoparı
Orta Doğu ve Batı Asya'da yaygın olan İran leoparının (Panthera pardus saxicolor) Anadolu'da yaklaşık 30 yıl öncesine kadar yaşamış olan bir ırkıdır. Anadolu leoparı Ege ve Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde, daha çok ormanlık ve dağlık alanlarda yaşamıştır. Yaklaşık ömürleri 20 yıldır. Doğal yaşam alanları ve av kaynaklarının azalması parsları insanların yaşadığı yerlere yönlendirmiş ve bu da genellikle vurularak ya da zehirlenerek öldürülmelerine yol açmıştır.

2- Mamut
Filgiller familyasının nesli tükenmiş bir cinsi. Son buzul çağında Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika'da birçok farklı türleri ile yayılım göstermiştir. 4,5 m boy ve 8 ton ağırlığa kadar varan bu cinsin son üyeleri MÖ 1700 yılında yaşamıştır.

1- Hazar Kaplanı
Türkiye'de Siirt, Şırnak, Uludere ve Çukurca (Hakkâri) taraflarında, Irak sınırındaki dağlarda ve vadilerde yakın zamanlara kadar bulunduğu anlaşılmaktadır.
Son olarak Şubat 1970'de Şırnak'ın Uludere ilçesinde Şehit Şen isimli bir köylü tarafından 122 cm. gövde uzunluğunda bir erkek birey vurulmuştur.


Abone Olmayı ve Takip Etmeyi Unutmayın.
https://youtube.com/ismailozcanvideolar
ismail Ozcan Videolari


Music:
"Arcane" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/b...

Arcane by Kevin MacLeod is licensed under CC Attribution 3.0.

Direct Link: http://incompetech.com/music/royalty-....

ISRC: USUAN1100831
© 2011 Kevin MacLeod
Reklam