Nico (Above The Law) - Aikido Dojosu Sahnesi

Alkışlarla Yaşıyorum - 312 izlenme

Yüklenme Tarihi: 14 Mayıs 2015 - 20:33

Bu kısa videoda, Steven Seagal'ın bütün dünyada ünlü olmasını sağlayan Above the law filminin açılış sahnesinin dojo kısmı bulunmakta. Başlangıçtaki el çırpmanın japon Şinto inancıyla ilgili olduğu söyleniyor. Seagal, Aikido ile alakalı japonca bir seminer vermekte. Bu açıklama (İngilizce'den) aşağıdaki gibi tercüme edilebilir:
Muarızınız tekme atmaya devam etse de fark etmez. Aiki'nin özü, bir olmaktır. Dolayısıyla saldırıya tekrar maruz kalsanız bile temelde hareket aynı olacaktır. Bir olun. Tekme atın, ön tekme. Bir kez daha. Tamam. Bir olun. Aynısı kesme vuruşu için de geçerli. Bana hamle yap. Gördünüz mü? Açı tamamen aynı. Daha sonra döndür ve tam bu noktada onu fırlat. Bu şekilde: Tamam mı? Devam edin lütfen.
Son bölümde görülen çok sayıda hasma karşı mücadelenin adı ise Randori. Bu arada filmin kahramanı Nico'nun ingilizce söyledikleri şu şekilde çevrilebilir:
1969'da, bir arkadaşım tarafından Tokyo'daki amerikan elçiliğinin bir partisine davet edildim. Orada, daha sonra beni CIA'de görevlendiren ve çılgın, sarhoş bir adam olan Nelson Fox'u görmüştüm. O zamanlar 22 yaşındaydım. Gözlerim açılmak üzereydi.
Reklam