Ninjutsu' Nun 9 Temel Parmak Egzersizi

Alkışlarla Yaşıyorum - 3.117 izlenme

Yüklenme Tarihi: 27 Şubat 2015 - 09:34

Çok ilginç bir vidyo buldum sizlerle de paylaşmak istedim. Çok köklü bir tarihi var. Çevirisini aşağıda yaptım, arka planda çalan mistik müzik nedir çözemedim:)

Bunlar 9 cutting fingers (Türkçesi yok, mantıklı çevirisi kesişen parmaklar olabilir, çevirinin devamında kısaca CF diye geçeceğim.)
Bu egzersizler çok uzun zaman önce Hindistan’dan alındılar. Asırlar boyunca gizli tutulan bu hareketlerin gizlenmesinin nedeni sadece eli çok esnek ve güçlü tutmasından dolayı değil aslında Jujitsu’nun ve Khachatorian yoganın kilit noktaları olmasından dolayıdır.
Bu parmak dokuma egzersizleri Japonya’nın gece dövüşen Ninjaları tarafından sinirlerini yatıştırmak/dinginleştirmek ve ruhsal davranışlarını kontrol altında tutabilmek için kullanılmışlardır.
Köken olarak Japonya’ya Çinli ve Koreli Budist keşişler(monk) tarafından gelmiştir. Bu mudralar barışçıl amaçlarla, el ve parmaklardan akan akupunktur meridyenini dengelemek için kullanıldılar. Bunlar gerginliği, stresi, hastalığı dindirip sağlığı ve farkındalığı muhafaza etmeye yardımcı oluyorlar. Sadece sağlığı arttırmakla kalmayan bu parmak mudraları ayrıca zihnide keskinleştiriyordu. Bu 9 egzersizi çalıştıkça emin olun omuzlarınızdaki ve boynunuzdaki her gerginliği rahatlatarak el ve önkollarınızdaki gerçek gücü keşfedeceksiniz ve muhakkak 2 tarafı da eşit derecede çalışın.
Bir kere 9 temel mudraya aşina olduktan sonra bunlardan türeyen 81 çeşit kombinasyonu yapabilirsiniz ve bu teknikleri kendi üzerinizde çalışarak kendinizi savunmada(self defence) nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 1 el saldırgan olur, öteki ise savunma, Yin | Yang, zıtların birbirini tamamlaması.
Bir kere temel CFyi öğrendikten sonra elinizdeki tüm parmaklara uygulayın, bu hala mudra 1 in tüm parmaklara uygulanmışıdır. Önkol ve elinizdeki kasları tendonları bağları rahatlatın.
Mudra 2; omuzlarınızı gevşettiğinizden emin olun.
Mudra 3, yumuşaklığın yanı sıra gücüde kullanın.
Mudra 4, Baş parmaklarla ve serçe parmaklarla kavramak , ön kolu rahatlatmak, omuzları rahatlatmak .
İstediğiniz kombinasyonla çalışabilirsiniz ama önce 9 temel CF’yi öğrenin. Yin | Yang, saldırı ve savunma. Ellerinizin zayıf yanlarını olduğu kadar güçlü yanlarını da öğrenin.
Ekleme baskı yapmak parmağın zayıf noktasıdır
Ekleme baskı yapmak başparmağın zayıf noktasıdır
Tüm parmaklara masaj yapın, bağları esnetin, omuzları gevşetin ve parmak uçlarınızdan dirseklerinize kadar olan gerinmeyi hissedin. Mükemmel halkalar yapın, halkanın gücünü bulun. Her parmağınızın halkalarının gücünü bulunuz. Bir elinizdeki parmaklar güçsüzse öteki elinizdeki parmaklarla onlara destek verin. Yin | Yang. Zazen. Ama bunun gibi basit bir el sıkmanın bile kendini savunma uygulamaları olsa da daha çok sağlığı düşünün, ellerinizi esnetin ve masaj yapın.
Reklam