Nuray Hafiftaş - Dilanım I Full Albüm 1990 © Güneş Plak

Güneş Plak - 77 izlenme

Yüklenme Tarihi: 14 Aralık 2022 - 00:16

#nurayhafiftaş #nurayhafiftaşdilanım #unutulmazşarkılar
Yapım: Güneş Plak
Prodüktör: Mustafa Güneş
Yönetmen: Zafer Dalgıç
Stüdyo: Stüdyo Sistem
Tonmeister: Can Kesmez - Korkut Sarıgül
Fotoğraf: Stüdyo Erol Atar
Video Tasarım: Can Güneş
Yapım Yılı: 1990

Nuray Hafiftaş
Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 tarihinde Kars, Çıldır’da âşıklık geleneğine sahip, sazların duvarda asıldığı ailenin kızı olarak doğmuştur. Babası Sevdakâr Hafiftaş’dır. Bağlama sanatçısı olan Güray Hafiftaş adında erkek kardeşi vardır. 1.5 yaşında iken İstanbul’a ailecek taşınmışlar. İlkokulu İstanbul, Taksim’de okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Devlet Konservatuarı’nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu’nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

Nuray Hafiftaş, Teknik üniversitede konservatuar eğitimi sırasında Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Batı Müziği eğitimi de aldı.

Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran Nuray Hafiftaş‘ın 100’ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var.

Nuray Hafiftaş, 2017 temmuz ayında geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle özel bir hastanede tedavi görmeye başladı. 30 Kasım 2017 tarihinde Nuray Hafiftaş’a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulduğu duyuruldu.

14 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’da kolon ve karaciğer kanseri tedavisi gördüğü özel hastanenin onkoloji bölümünde 54 yaşında hayatını kaybetti.

Bizi Takip Etmek için: @GunesPlak
Spotify: https://spoti.fi/3bducWD
Facebook: https://www.facebook.com/gunesplak/
Instagram: https://www.instagram.com/gunesplak/
Reklam