Ölülerin Sesini Kaydetmek - Thomas Edison

Alkışlarla Yaşıyorum - 560 izlenme

Yüklenme Tarihi: 29 Ekim 2015 - 14:24

Thomas edison 19.yüzyılın en büyük ve en pratik bilim adamlarından biriydi. telgrafı mükemmelleştiren, fotografiyi icat eden ve amerika ya ilk elektrik ışığını getiren odur. 1882 de kurulan bir jeneratör istasyonu ile new york un caddelerinin elektrikle ışıklandırılmasının planlayıcısı oldu. bundan tam 12 yıl sonra da "kinotoskop" adını verdiği ilk hareketli film şovunu gerçekleştirdi.

bu kadar başarısının yanında 1920 de "scientific american" dergisinin onunla yaptığı röportaj birçok şüpheler uyandırdı. acaba 73 yaşındaki mucit bunamış mıydı? derginin 30 ekim tarihli sayısında, üzerinde çalıştığı aletin ölülerle ilişkiye geçmek için olduğunu söylüyordu
"eğer kişiliğimiz ölümden sonra da yaşayabiliyorsa, dünyada kazandığımız bilgiyi, zeka ve anıyı saklaması hem mantıklıdır hem de bilimsel olarak mümkündür. bu nedenle, denebilir ki, kişilik, ölüm dediğimiz olaydan sonra da devam ediyorsa, dünyada bıraktıklarıyla ilişkiye geçmek isteyecektir.
bu kişiliğin maddeyi de etkileyebileceği düşüncesindeyim. bu mantık doğruysa, o zaman eğer yeterince duyarlı bir alet yaparsak bu tip ilişkileri kaydedebiliriz demektir..."
Reklam