Oyuncaklarla oynuyoruz - Hayvanlar ahşap kamyonet ile ormana gidiyor

BebeTürk - 29.443 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Ekim 2015 - 00:21

Bu videomuzdaki ahşap oyuncaklarımız ile oynama amacımızı şöyle açıklayabiliriz ; Küçük yaştaki çocuklar için basitten zora doğru giden yapboz ve puzzle oyunlarını tercih etmek ve çocuğu puzzle bitirmesi konusunda yüreklendirmek, bitirdiği zamanda ödüllendirmek onun kendine olan güvenini arttırır.Bu durumda çocuğumuza başarının mutluluk getirdiğini açıklar.Çocuklarda,dikkat eksikliğinin azaltılması,
sonuca odaklanma, zamanı iyi kullanabilme, el göz koordinasyonu, bağımsız iş yapabilme yetisi, analitik düşünme, problem çözme yeteneği, alternatif deneme, konsantrasyon gelişiminde muhakeme - mukayese analiz sentez, benzerlik farklılık, bütünleştime - eşleştirme - ardışıklık,sabırlı davranma.
Videomuzda Hayvan türlerinin isimlerinden bahsedip hangi sesleri çıkardıklarını öğretiyoruz. Bu hayvanların özgür olması gerektiklerini ve ormanların hayvanlara sunulmuş özgürlük alanları olduğundan bahsediyoruz. ve bunun için gerekli olanı yapıyoruz. Bir ahşap kamyonet üzerinde hayvanların her biri için yapılmış ölçülü giriş kapısı var. Bu kapılardan hayvanları sıra ile tek tek analiz sentez ederek altarnatif deneme ile mukayese yeteneklerini zorlayarak kamyonet kasasına yerleştiriyoruz. Ve hayvanlarımızı kamyonet ile özgürlük alanları olan ormana bırakıyoru. Son olarak tek tek sayıyoruz ve onlara hoşçakalın dileklerimizi bırakıyoruz. Böylelikle de sayıları saymasını öğreniyoruz.
Reklam