Peugeot Rifter vs VW Caddy - Hangisi?

otomobildunyam - 312 izlenme

Yüklenme Tarihi: 18 Nisan 2019 - 00:13

Peugeot Rifter ve Volkswagen Caddy

Tasarımlarda Caddy her detayında VW generini gösterirken, Rifter özellikle ön yüzüyle yeni olmasının da avantajıyla daha modern bir havaya sahip.
Boyutlar da Caddy Rifter dan daha uzun daha dar, daha alçak ve daha kısa aks mesafesine sahip.
Her iki modelde de çift sürgülü kapılar var ve rifter’ın en büyük artısı arka camlarının ön camlar gibi elektrikli açılabiliyor olması.
Rıfter ı Gt-line alırsanız arka cam bagaj kapağından hariç açılıyor. Bu özellik dar alanlarda artı sağlıyor. Ayrıca tavandaki 60 litrelik alana da birşeyler koyulabiliyor.
Rifter taşıma kapasitesi 905 kg
Caddy taşıma kapasitesi: 863 kg
Rifter hacim: 700, 3000, 3500 litre
Caddy hacim: 750, 2852, 3030 litre
Kokpitte Caddy daha bilindik bir yerleşime sahip. Rifter ise tamamen farklı bir tasarımla geliyor ve Rifter içeride Caddy den daha büyük hissettiriyor.
Malzeme kalitesi iki modelde de aynı seviyede ve dokunduğunuz yüzeyler hariç sert plastikle dolu. Ancak rifter’ı gt’line aldığınızda boş pakete göre içeride çok fazla şey değişiyor. Çift renkli kokpit döşemeleri içeriyi biraz daha farklı gösteriyor.
Eşya gözü konusunda rifter daha iyi. Her yerde bir eşya gözü alanı sunmuş. Orta konsoldaki sürgülü alan ise çok geniş. Ancak tavandaki alan konusunda caddy daha iyi
Eşya gözlerinin olduğu yerde kaydırmaz malzemeler olsa daha iyi olurdu rifter’da birde tabi ön konsolun ortasında kapaklı bir göz de hiç fena olmazdı
Ekran kullanımında caddy daha başarılı. Menü geçişleri ve hızı daha iyi ama ekran konumu Rifter da daha iyi.
Arkada Rifter’da tepsiler var fakat bunlar çok kullanışlı değil.
Caddy ye göre rifter’ın bir artısıda arkadaki paspasların altına yerleştirilen gizli cepler. Tabiki bir diğer avantaj ise zenit tavan.
Bu tavan yapısı rifter’ın arka bölümünüde ferah kılıyor. Ayrıca en bagaj tavanındaki 60 litre hacmindeki eşya gözüne içeriden de ulaşabiliyorsunuz.

Rifter 1.5 bluehdi dizel motor ile geliyor 130 hp güç ve 300 nm tork değeri sağlıyor. 0-100 hızlanması 10.8 saniye 8 ileri otomatik şanzıman var ve karma test tüketim 6.7 lt.

Caddy ise 2.0 litre dizel motor ile geliyor. 1.6 litre keşke olsaydı ama seçenek olarak alamıyorsunuz 102 hp güç ve 250 nm tork değeri sağlıyor. 0-100 km hızlanması 13 saniye. Tüketim ise 7.4 litre

Rifter 40 kg’ın üzerinde daha ağır ancak 0-100 hızlanma değeri daha düşük. Burada da yeni motorun bg ve torkunun yüksek olması size avantaj sağlıyor. Ek olarak 8 ileri otomatik şanzımanın artısını da unutmamak gerek.


VW Caddy Exlusive fiyatı 143.446 TL
Peugeot Rifter GT-Line fiyatı: 150.000
#caddy #rifter #ticari
Reklam