Rafadan Tayfa (İşin Sırrı Üzümde)

exixiz - 7.471 izlenme

Yüklenme Tarihi: 17 Temmuz 2015 - 23:48

Rafadan Tayfa, Aralık 2014'de TRT Çocuk'ta yayınlamaya başlayan Türk yapımı animasyondur. ISF STUDIOS şirketi tarafından yapılır. Yapımcılığını ve yönetmeliğini İsmail Fidan yapmaktadır ve. Animasyon Ankara'da yapılmaktadır.[1] Hikaye "Rafadan Tayfa" adındaki arkadaş grubunun yaşadığı maceralardan oluşur. Arkadaş grubunun ismi ise bir bölümünde Hayri`nin gruplarına bir isim bulurlarken Kafadan Tayfa yerine açlıktan Rafadan Tayfa demesinden ve onun çarpıcı bir isim olduğu için kabul edilmesiyle gelir.
Akın: En küçük erkek karakterdir. Mert'in kardeşidir. Akıllıdır ve sorunlara o çözüm bulur. Bir de köpeği vardır. Köpeğinin adı Yumak'tır. Köpeğini yaşlı Basri Amca'ya verir.

Kamil: Ailesi mahalledeki tek bakkalın sahibidir. Orada ailesine yardım eder. Hayri'yle sürekli didişir. Bir bölümde ailesine ait olan bakkalı kapanmaktan kurtarmak için filmdeki tüm çocuklar çalışmıştır.

Hayri: Erkeklerin en oburu. Sık sık canı yemek yemek ister ve bu tüm olayları etkiler. Rafadan Tayfa ismi onun fikridir. Kamil'in ona didiştiği gibi o da Kamil ile didişir.

Mert: Erkeklerin en sinirlisi ve de kardeşi gibi aklı başında olan bir karakter. Kamil ile Hayri'nin her didiştiklerinde onlara sinirlenir ve genellikle o ayırır. Akın'ın abisidir.

Sevim: Akın ve Mert gibi aklın başında ve onlarla arkadaş olan en büyük karakterdir. Hale ile en iyi arkadaş gibidirler ve hep birlikte gezinirler.

Hale: Hayri'nin kardeşi. Sevim ile iyi bir arkadaştır. Hayri kadar yemek düşkünü birisi değildir.

Rüstem Abi: Çizgi dizideki tek yetişkin. Geçimini köfte satarak karşılar. Herkes köftelerine bayılır. Sakin bir karakterdir ve çocuklara nasıl davranması gerektiğini bilen bir kişidir.

Basri Amca: Çizgi dizideki tek yaşlı. Rafadan Tayfa onları sürekli kızdırır ve huysuz bir yapıya sahiptir. Oysaki içi çok yumuşaktır.

Yumak: Çizgi dizideki tek hayvan. Akın'ın köpeğidir. Basri Amca'nın yanında yaşar. Tüm köpekler gibi içinde yumuşak bir yaramazlık vardır. Bir bölümde tüm mahalleyi iple kaplamıştır.
Reklam