RED! - RedHack'in Filmi

Alkışlarla Yaşıyorum - 116 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Mayıs 2015 - 00:41

1997'de kurulmasına rağmen ismini geçen yıl Emniyet Müdürlüğü'nün sitesini çökerterek, ihbarcıların ve casusların kimliklerini ifşa ederek duyurdu. 13 yaşındaki bir kıza 24 kişinin tecavüz etmesi ve tahliye olmasını, okul sütü projesindeki rantları, sınavlarda çıkan şifreleri, grev yasaklarını, YÖK'ü vb. yapılan tüm haksızlıkları, devletin ve şirketlerin sitelerini çökerterek kamuoyuna duyurarak aynı zamanda da bu toplum vicdanı oldu.

Redhack, egemenlerin kontrolü altında olmadığı bir alanda halka gerçekleri ulaştırdığı için çoğu kez engellenmeye çalışıldı, sempatizanları tutuklandı hatta Redhack'in saldırdığı anlarda TTnet çareyi tüm ülkenin internetini kesmekte buldu. Karşılarına kendi beslemeleri ''vatansever'' gençlerini çıkardılar, Amerika'nın desteğiyle 200 uzmandan oluşan Siber Güvenlik Enstitüsü kurdular hatta dünyanın ilk sanal terör örgütü ilan ettiler ama yinede ne saldırıları durdular, ne de yerlerini tespit edebildiler sadece beceriksizliklerini örtmek için masum gençleri komplolar üreterek bir bir hapse tıktılar.

En son üniversite rektörlerinin, öğrenciler üzerinden yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkararak ve memurların maaşlarına az bir miktarda da olsa zam yaparak iyice hedef tahtasına oturtulan Redhack'in sahiplenilmesi, hırsızların ve alçakların bu ülkede rahatça iş çevirememesi için büyük bir öneme sahip.
Reklam