Reklam Teker Yama Kaynak Dünya Savaşında Lastik Tamir Tekniği Selahattin Usta Anlatıyor

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 1.109 izlenme

Yüklenme Tarihi: 03 Haziran 2017 - 07:23

Selahattin Tokaç Usta Baba Tokaç Oto Lastik Tamiri 05326814312
Soner Tokaç Oğul Soner Usta Tokoç Oto Lastik Tamiri 05354335086
Lastik Tamiri Vida Batmış Teker Lastiğine Fitil Tamiri Selahattin Usta Tokaç Oto Lastik Tamiri
Araba Lastiği Tamiri Nasıl Yapılır? Fitil, Sıcak Yama Lastik Patlarsa Ne Yapmak Gerekir
fitil,sıcak yama,lastik tamiri,patlak lastik,lastiğe çivi saplanmış,yolda patlayan lastik tamiri
Geçmiş olsun, fitil olayı eskidendi. Şimdi içeriden sıcak yama yapılıyor. 15 dk lık bir işlem gözünüzde büyütmeyin. 15 TL civarı da bi ücret alıyor lastikçiler. Birkaç ay önce benim tekere 12-15cm civarında büyük vida girmişti. Ama tekeri tam indirmedi lastikçiye kadar sorunsuz götürdü. Lastik Goodyear EfficientGrip Performans.
şimdiye kadar lastiklerime defalarca çivi vida akıllı vida tel parçası girerek lastiği patlamış birisiyim ben:) yol şartları malum, lastiğe dıştan yapılan fitil yama sistemi sadece lastiği sökmeden pratik tamir içindir, sağlıklı değildir zira hem balansı içten yamaya göre daha çok bozar hemde dış fitil iyi tutmaz tekrar hava kaçırma riski vardır çünki lastiğin dış kısımı yola sürekli temas halinde olduğundan o yüzey pek iyi yama tutmaz

ben her lastiğim delindiğinde stepneye hiç el sürmeden direk lastikçime giderim lastiği söker janttan ayırır çiviyi çıkarırız içten özel yapışkanlı yuvarlak bir yaması var onu yapıştırınca lastiğin malzemesi ile reaksiyona giriyor, çivinin girdiği delik çiviyi çıkarınca tubeless lastiğin doğası gereği içe esneyerek daha da ufalıyor lastik inikken o delik iğne deliği kadar kalır, lastiği ilk başta janttan ayırırken supap kısmını lastiğe tebeşirle işaretleriz ki balans problemi olmasın diye, tüm bu içten yama işi 5 dakika sürmüyor, en sağlıklısıdır.

eğer ki lastiğe çivi girdiğinde lastik epey bir inik ise yakında kompesör varsa şişirerek lastikçiye kadar sizi götürebilir tubeless lastiklerin özelliğidir bu ufak bir delinme olduğunda çabuk inmezler eski şamrel tüplü lastikler ufak bir delinmede dahi kısa sürede inerler zaten piyasada artık o tip lastiklerden kalmadı,

eğer lastikte çivi girmesi olduysa hava basıncı mutlak biraz düşer 10 günde bir lastik havalarına bakarken ben rast gelirim genelde 32-32-32-26 çıkar 26psi çıkan mutlaka deliktir, eğer lastik tamircisi uzakta ise 80km hızı geçmeden doğrudan lastikçiye gitmek gerekir eğer bu giren çivi lastik arabanın üzerinde iken penseyle çıkarılırsa lastik hemen iner bırakacaksınız o çiviyi lastikçi sökecek fakat şu var uzun müddet çivi girmiş lastik ile gezerseniz çivi üzerine lastik basa basa delik büyür ve lastik sırtındaki hasar yapılan her fazladan yolda çoğalır en kısa sürede içten yama yaptırmaya gitmek makuldur. Eğer lastikte çivi olduğunu biliyorsanız ve arabanızı o halde bir iki saatliğine dahi park edecekseniz lastiğe saplanmış çivi yola temas eder halde park etmeyin çivi serbest pozisyonda dursun aksi halde lastik çabuk iner.

Lastiğin dış ve kenar kısımları içerden komple kord bezi ve düz kıvrımlı teller ile kaplı tel kırılmasa dahi giren çivi kord bezine bir miktar hasar verir ben kendi kullandığım bir lastiğe 4-5 defa çivi girdiğini biliyorum sıkıntısız 3 sene kullanıp değiştirdim, ciddi bir titreme yada balans problemi yapmıyorsa sıkıntı olmaz. Yanak kısmındaki patlamalar genellikle lastiğin ömrünü doldurmasından olur kaldırıma taşa sürtme ile sağlıklı bir lastikte yanak kısmını yarmak zordur.

Önden çekişli otomobillerin genellikle arka lastiklerine çivi giriyor çünki ön lastikler araba viteste gazlarken altına giren çiviyi mıcır taşı misali fırlatıp sağa sola fırlatır atar ama arka lastiklerin böyle bir ihtimali yok altında sivri birşey olunca direk saplanır o sebeple genellikle arka lastiklerim patlardı hep.
Reklam