Resul Dindar - Divane

Esen Müzik - 720 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Mart 2018 - 11:13

Divane © 2013 ESEN MÜZİK

iTunes'dan albüm satın al:
http://apple.co/2jN9GNN

Apple Music'de dinle:
http://apple.co/2jN9GNN

Albüm CD satın al:
http://bit.ly/2kovdeM

Spotify'da dinle:
http://bit.ly/2jmb8IE

Divaneyim divane
Günlere gün eklerum
Bakarum kapılara
Yollaruni gözlerum
Gelmesan da beklerum
Güldurmedun yuzumi
Hep ağladi gözlerum
Ağlamak bişe değil
Yakti beni sözlerun
Geldi gelecek diye
Beklemeylan gün dolmaz
Ancak şimdi anladum
Senden bana yar olmaz


Dağların Karaduman'ı, sevdaların Nayino'su ve kendine has şivesi ile bilinen Resul Dindar'ın, Karadeniz'i bir baştan bir başa hissetmemizi sağlayacak "DİVANE" isimli albümü Esen Müzik etiketiyle Nisan 2013'te yayımlandı.

2008-2013 yılları arasında "Karmate" grubunun kuruculuğunu ve solistliğini üstlenmiş olan Resul Dindar, bu kez ilk solo albümü "DİVANE" ile karşımızda.

Resul Dindar'ın "DİVANE" albümü, sanatçının 18 esere imza attığı, Karadeniz'de konuşulmakta olan çeşitli etnik dilleri de barındıran, otantik bir Karadeniz albümü. Resul Dindar albümünde, kendi eserlerinin yanı sıra, pek çok anonim esere ve Erkan Ocaklı, Yüksel Baltacı, Fatih Sultan Kar, Mağruf Kibar, İbrahim Can, Nana Tsintsadze, Kemal Çiçek ve Ali Kaya gibi değerli sanatçıların da eserlerine yer verdi. Aranjörlüğünü Muhterem Sur'un, müzik yönetmenliğini ise Cem Sait Arslantunalı'nın üstlendiği albüm, Nisan ayında Esen Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.

Resul Dindar'ın, Türkçe ile birlikte Karadeniz'de konuşulmakta olan; Lazca, Gürcüce, Megrelce, Hemşince, Çeçence ve Rumca gibi etnik dillerin yaşaması ve yarına aktarılmasına dair göstermiş olduğu hassasiyet, bu albümdeki eserlerin seçiminde de dikkat çekiyor. Enstrümanların çeşitliliğiyle ahenklenmiş eserlerde; yaylılardan, üflemelilere; otantik Karadeniz Enstrümanları tulum ve kemençeden akordeona, mızıkaya; tamburdan salamuriye, bağlamalara birçok sesin zenginleştirdiği şarkılarıyla Resul Dindar, "Divane" albümünü dinleyicilerinin beğenisine sunuyor...

---
Resul Dindar Hakkında
Karadeniz müziği sanatçısı Resul Dindar, 1982 yılında Artvin'nin Hopa ilçesinde doğmuştur. Yaşamının büyük çoğunluğunu Karadeniz'de geçirmiş olan sanatçı; dört yıl süreyle şarkılarını, beslendiği topraklarda icra etmiştir.

2005 yılının Eylül ayında İstanbul'da "So Bulurt" adıyla kurduğu grup, 2 yıllık bir müzik yolculuğunun ardından dağılmış, 2008 yılının Temmuz ayında "KARMATE" grubunu kurmuş ve grubun solistliğini üstlenmiştir. Karmate grubu müzik yolculuğu boyunca "Nani" ve "Nayino" adlarıyla iki albüm çıkarmıştır.

Aynı zamanda besteci ve söz yazarı olan Resul Dindar, 2012'de Karmate grubundan ayrılıp, tek başına müzik yolculuğuna devam etmeye karar verdi ve "Divane" isimli yepyeni albümüyle müzikseverlerle buluştu. --- --- ---

Bizi takip edin:

Facebook: http://facebook.com/esenmuzik

Twitter: http://twitter.com/esenmuzik

Instagram: http://instagram.com/esenmusic

Online Satış: http://www.esenshop.com/
Reklam