Richard Dawkins - İrtidad Sorunu

Alkışlarla Yaşıyorum - 3.587 izlenme

Yüklenme Tarihi: 11 Ekim 2015 - 22:52

Müslüman bir konuşmacı, Müslüman bir ailede doğan bir çocuğu İslami usullere göre yetiştirmede bir sakınca görmediğini, doğru olanın bu olduğuna inandığını söylüyor. Ona göre, çocuk yeterli bir yaşa geldiğinde ailesinden aldığı geleneksel eğitimi gözden geçirebilir. Bu zamana kadar, Müslüman ailenin bu çocuğu İslami usullere göre yetiştirme hakkı vardır. Sonuçta İslam'ın evrensel ve hümanist mesajları mevcuttur. Bunda sakınca bulunmamaktadır.

Dawkins ise bu durumu çocuk istismarı olarak gördüğünü daha önce defalarca belirtmiştir. Konuşmacıya ısrarla aynı soruyu sorar çünkü cevabını iyi bilmektedir: ''İrtidadın cezası nedir?''

İrtidadın, yani İslam'ı terk etmenin cezası Şeriat'a göre ölümdür. Bu hüküm, Halife Ömer'in Mekke hükümlerine dayanmaktadır. Bu esasen bir devlet politikasıdır ve mantığı şu şekildedir: Bir gayrimüslimi öldürmek doğru olmaz zira bu durum gayrimüslimleri İslam dininden soğutacaktır fakat İslam'ı terk eden birine ölüm cezası vermekte fayda vardır zira bu hem caydırıcı bir ceza olarak nüfusumuzu koruyacak hem de gayrimüslimlerde ''İslam, bu dini benimsemiş bir kişide bu dini terke zorlayacak olumsuzluklar barındırmaktadır.'' gibi bir izlenim uyandırmanın önüne geçecektir.
Reklam