Richard Dawkins & Peter Singer - Vejetaryenlik ve Ahlâki Yaşam

Alkışlarla Yaşıyorum - 362 izlenme

Yüklenme Tarihi: 08 Eylül 2015 - 16:46

Ben evrimsel olarak insanın beyin gelişimi için et tüketiminin önemli bi yere sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok uzun bir süredir et tüketiyor atalarımız. Genel olarak vejetaryen arkadaşların söylemde bulunduğu tarzda, insanın et yemesinin ahlaksızlık olduğunu düşünmüyorum. İnsan et yiyebilir, metabolizması uzun uzun bir süredir buna elverişli ve atalarımızın hayatlarını devam edip nesillerini devam ettirebilmesi için büyük önem taşımaktadır et.

Hayvan endüstrisi ürünlerini tüketen biri olduğumu itiraf ederek sözüme devam edeyim.
Sorun şu ki, insanın ahlaksal olarak et yemesinin sadece av ve avcı ilişkisi kurarak mümkün olacağını düşünüyorum. Çünkü hayvan avlanana kadar kendi doğal alanında, eşi ve dostuyla beraberce yaşamış ve büyümüş olacak. Aynı şekilde avlanırken kendi savunma mekanizmasını kullanarak kurtulma şansını da elde etme ihtimali var. Bu gayet doğal bir süreç.

Fakat hayvan endüstrisi tamamen sömürü üzerine kurulu. Hayvanların yetiştirilme, büyütülme, beslenme ve kesilme anına kadar tamamen hiçbir canlıya yapmak istemeyeceğimiz canilikte şeyler yapılmakta. Acaba vejetaryen/vegan arkadaşların söylemlerini biraz daha mı iyi dinlemek gerekir diye kendi kafamda iç savaş verirken bu video ile karşılaştım. Gayet nezih bir tartışma. Ki Dawkins'i tanımayan yoktur. İyi seyirler.
Reklam