Robin Hood Masalı

gagarino - 259 izlenme

Yüklenme Tarihi: 30 Eylül 2018 - 10:40

Uzun zaman önce köyden uzakta ormanda yaşayan Robin Hood adında bir adam varmış. Zenginlerden aldığı eşyaların hepsini fakir insanlar arasında paylaştırırmış.
Robin Hood küçük bir çocukken zengin biri tarafından kandırıldığı için zenginleri sevmiyormuş. Bu sebeple de onlardan çaldığı eşyaları fakirlere verir asla kendisi için kullanmazmış. Robin Hood'un adı tüm İngiltere'de yayılmış, zenginler Robin Hood'un korkusundan ormana gidemez olmuşlar. Kasabanın Şerif'ine bununla ilgili şikayette bulunmaya başlamışlar zaman geçtikçe Robin Hood'u yakalaması için Şerif'in üzerindeki baskı da gittikçe artmaya başlamış. Şerif onu tutuklamak için elinden geleni yapmış bütün girişimleri başarısız olmuş. Sonunda Şerif, Kral'dan yardım istemeye karar vermiş ve askerlerinden birkaç tanesini kendisine vermesini rica etmiş. Ancak bu teklif Kral tarafından reddedilince kasabanın bütün zenginleri ile toplantı yapmış ve onlara planlarını anlatmış. Robin Hood'un da gösteriye kesin katılacağını umarak kasabada bir okçuluk yarışması yapılması kararlaştırılmış.

Robin Hood yarışmaya katılmak istediğini arkadaşına söylemiş ancak arkadaşı bunun bir tuzak olabileceğini ve katılmaması gerektiğini düşündüğünü söylemiş. Ancak Robin Hood yarışı kazanma düşüncesinden uzak duramayıp yarışa katılmaya karar vermiş. Yarış günü şerif ve adamları sabırsızlıkla Robin Hood'u bekliyorlarmış ancak Robin Hood ortalarda görünmüyormuş. Sabırsızlanan Şerif, muhafızlarından birine Robin Hood'u aramasını söylemiş. Muhafız, Robin Hood'u çok uzun süre aramasına rağmen bulamamış. Bu süre zarfında yarış başlamış. Şerif'in arkadaşı John ve tanınmamak için sarı peruk takmış olan Robin Hood finale kalmışlar. Bunu gören kalabalık her ikisi içinde tezahürat yapmaya başlamış. Son etapta yarışı kazananı Nottingham'ın en iyi okçucu ilan edeceklermiş. Ayrıca kazanan için bir de altın ok şeklinde ödül varmış. Son etapta ilk atışı Şerif'in arkadaşı John yapmış ve tam onikiden vurmuş. Sonra yeşil kıyafetli sarı saçlı adama sıra gelmiş. Yavaşça hedef almış, ok havada süzülerek John'un okunu ikiye ayırmış ve tam onikiden vurmuş. Bu bir mucizeymiş. Bunu gören halk o kadar şaşırmış ki alanda büyük bir sessizlik olmuş.

Robin Hood, göz açıp kapayıncaya kadar Şerif'in oturduğu sandalyeye iki ok daha atmış. Şerif ne olduğunu anlamaya çalışırken Robin Hood bir ok daha atarak altın oku ellerine düşürmüş. Daha sonra peruğunu çıkararak kendisine bekleyen atına binmiş ve hızla uzaklaşmış. Tüm bunlar şimşek hızında olmuş. Şerif sarı saçlı adamın Robin Hood olduğunu anlamış ve muhafızlarına onu yakalamalarını emretmiş. Daha muhafızlar hareket bile edemeden Robin Hood gözden kaybolmuş ve bir kez daha yenilmez olduğunu ispatlamış.
Reklam