Romantik Hayvanlar

exixiz - 283 izlenme

Yüklenme Tarihi: 21 Aralık 2015 - 07:37

1. Albatros: Geç olgunlaşan canlılar sadece insanlar değildir. Albatros kuşlarının bazı türlerinin cinsel olgunluğa ulaşması 10 yıl kadar sürebilmektedir. İnsanlar gibi albatros gençleri de büyüklerinden ayrıntılı dans gözlemleri, işaret ve çiftleşme ritüeli oluşturan seslerini gözlemleyerek öğrenirler.

romantik_hayvanlar (2)2. Su Samuru: Yemek yeme, dinlenme ve uyku zamanlarında su samuru çiftleri hep birlikte olurlar ve uyku zamanı sırt üstü el ele tutuşarak birlikte uyurlar :)

romantik_hayvanlar (3)3. Denizatı: Sabah uyandığınızda eşinize ilk söylediğiniz şey nedir? “Günaydın seni seviyorum” yada “Geç kalacağım çabuk çık banyodan”

Denizatı çiftler bazen renk değiştirerek benzersiz bir dans ile her sabah birbirlerini selamlıyorlar.

romantik_hayvanlar (4)4. Gentoo Pengueni: Her insan bir hediye vermeden karşı cinse teklif edemez. Erkek Gentoo Penguenleri de aynı insanlar gibi kendine uygun özel bir eş buldukları zaman sahildeki en akıcı, en mükemmel çakıl taşını arayıp bulurlar ve çakıl taşı tek taşlı yüzük anlamına gelir onlar için :) Eğer dişi penguen taşı sevip yuvaya koyarsa erkeği kabul etmiş demektir.

romantik_hayvanlar (5)5. Fil: Filler son derece güçlü ama sevdiklerine geldiğinde o kadar naziktirler ki görmeniz gerekir.

romantik_hayvanlar (6)4. Kelebek Balığı: Kelebek balıkları uygun çiftleşme ortağını bulana kadar tek başlarına yaşayacaktır. Avlanma, resiflerde gezme ve hayatlarının geri kalanı için uygun eşler bularak çiftleşirler.

romantik_hayvanlar (7)5. Büyük Boynuz Gaga: Hayvanlar aleminde en büyük çift olma özelliği Büyük Boynuz Gaga kuşlarında vardır. Çiftleşme ritüeli çiftlerin birbirlerine şarkı düeti oluşturmasıyla başlar.

romantik_hayvanlar (8)6. Aşk Kuşları: Aşk kuşları (muhabbet kuşları) ile çok uzun zamandan bu yana iç içe yaşamaktayız. Sadece iki aylık olduklarında kendilerine eş seçerler, hayatlarını yan yana oturarak ve birbirlerine sarılarak geçirirler.

romantik_hayvanlar (9)7. Fener Balığı: Derin okyanus sularında erkek küçük fener balığı dişisinin yanında çok küçük, dişisi de ürkütücü gözükse de erkek balık bu durumdan motive olur. Çiftleşme zamanı geldiğinde korkunç görünümlü kadınına yaklaşır ve çok özel aşk ısırığı verir ve çiftleşme başlar.

romantik_hayvanlar (10)8. Salyangoz: Salyangozlar çift cinsiyetli olmalarına rağmen çiftleşmeleri için birbirlerine ihtiyaçları vardır.

romantik_hayvanlar (11)9. Primat: Bu hayvanlar insanlar gibi yüz yüze sevişebilen canlı türünden biridir. Onlar da birbirlerine insanlar gibi sarılarak vakit geçirirler öpüşmeyle meşgul olurlar :)



romantik_hayvanlar (12)10. Kameriye Kuşu: Hiçbir hayvan kötü ve gösterişsiz bir yuvada zaman geçirmek istemez. Erkek Kameriye Kuşu’ da eşini ikna edebilmek için yuvasına topladığı parlak nesnelerle gösterişli hale getirmeye çalışır.

romantik_hayvanlar (13)11. Siyah Akbaba: Herkes için özel biri mutlaka vardır. Siyah akbabalar çürüyen leş yeseler de onlar için bu durumda aynıdır. Siyah akbabalar yaşamlarını sürdürmek ve çiftleşmek için yıl boyunca birlikte yaşarlar. Hem erkek hemde dişiler 24 saat boyunca vardiyalı çalışarak kuluçkaya yatarlar ve birbirine sahip çıkarlar.

romantik_hayvanlar (14)12. Shingleback Skink Kertenkelesi: Bu kertenkele türü için herşeyi yavaştan almak ustalık eseridir. Erkeğin dişisini ikna etme süresi neredeyse bir aydır. Eğer dişi erkeği kabul ederse bu çift 20 yıl veya daha uzun sürelerde çiftleşmek için birbirlerini ararlar. Eğer çiftlerden birisi ölürse eşi onu canlandırmak için tüm zamanını harcayarak yanından günlerce ayrılmaz.
Reklam