Rudolf Hess'in Son Sözleri

Alkışlarla Yaşıyorum - 2.429 izlenme

Yüklenme Tarihi: 27 Şubat 2015 - 10:39

Zamanında Hitler'in 2.adam olarak ilan ettiği ve en başında beri yanında yer alan Rudolf Hess'in Nürnberg Mahkemelerin' de karar öncesi yer alan son sözleri.

Rudolf Hess 1941 yılında daha savaşın başında İngiltere'ye kendi için özel tasarlanan uçağını kullanarak gitmiş ve barış görüşmeleri yapabileceğini hayal ederken, tutuklanmış ve savaşın sonuna kadar İngiltere' de tutsak kalmıştır.

Bunun için birçok farklı senaryo var aslında, 2.Dünya savaşının en gizemli olaylarından biri olarak geçer halen;
1)Hitler'le Hess bunu birlikte planladı, başarıya ulaşması için ciddiyeti göstermek adına 2 numaralı adamını gizlice gönderdi, başarısız olması halinde bunun güçsüzlük anlamına gelmemesi için Hess' i deli ilan edecekti.
2)Hess zaman içinde Goering'in arkasına düştü ve hatta Himmler ondan daha fazla söz sahibi oldu, etkisini tekrar kazanmak için böyle agresif bir hareket yapmaya çalıştı.
3)Hess'in olimpiyatlar sırasında tanıştığı ve barış görüşmelerini yapmasını sağlayacak bağlantı olacak kişi aslında tamamen gizli servis güdümünde çalışıyordu ve Hess'i kandırdılar.

vb vb...

Sonuçta öyle yada böyle barış için giden bir adamın ve yakalandığından dolayı aslında varsa savaş suçları ile zerre ilgisi olmayan bir adamdan, ömrünün sonuna kadar tek kişi olarak bir hapishanede tutulmuş ve Hitler' e ölümüne bağlı bir adamdan söz ediyoruz.
Reklam