Saddam'ın Güç Toplantısı

Alkışlarla Yaşıyorum - 2.839 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Ocak 2016 - 22:59

Ortadoğu'daki diktatörler de, her diktatör gibi tek adam olma arzusu ile başa geldiklerindeki yol arkadaşlarından kurtulmak istemişlerdir. Bunu çeşitli yollarla meşrulaştırmışlardır. Saddam Hüseyin'in yaptığı ise en değişik olandı. Saddam yönetimi ele aldığında yüksek rütbeli subaylarının ilk toplantısını halka açık bir şekilde televizyonda yayınlattı.

Büyük bir salonda toplanan 200 kişi... Ve Saddam bu 200 kişinin 21'inden kurtulmak istiyordu. Aralarından birini seçti ve kürsüde kendisine düzenlenecek komployu açıklamasını istedi. Eğer bunu yüce halkın önünde açıklamazsa kendisine ve ailesine işkenceler edileceğini söyledi.

Ancak ortada bir komplo yoktu....

Söylenen isimler, salondan iki görevli tarafından çıkarılıyordu. Saddam ise elinde purosu ile bu kişilere ithamlarda buluyor; salondaki ortamın daha da gerilmesini sağlıyordu. Herhangi bir komplo yoktu ama salonda ismi okunmayanları ise bir rahatlık alıyordu. Bu gücün karşısında değil, yanında olmanın verdiği rahatlıktı. Saddam salonda kalan diğer kişilere de bu 21 kişiyi idam etmelerini söyleyerek onları bu işe ortak edip kendi yerini ve tek adamlığını daha da sağlamlaştırıyordu.
Reklam