Salgın sonrası Otomobil Fiyatları Azalacak mı? Artacak mı?

otomobildunyam - 139 izlenme

Yüklenme Tarihi: 03 Haziran 2020 - 00:15

0 veya 2. el Otomobil fiyatları salgın sonrasında ne olacak
herkese merhabalar uzun süredir sizlerden bu salgın sürecinde en çok gelen sorulardan birisi abi ne olacak bu araba piyasası gibi sorulardı
Salgın döneminde en fazla merak edilen sorulardan biriside Otomobil Fiyatlarında salgın sonrasında azalma yada artış olup olmayacağı.
bende sektörden önemli isimlerle istişare ettim ve sizler için edindiğim bilgileri derledim
malum şuanda birçoüğumuz eviimizdeyiz işlerimize gidemiyor ve sosyal yaşantımızı sürdüremiyoruz böyle bir dönemde haliyle otomobil alım satımındada büyük bir düşüş yaşandı.
kimleri salgından sonra otomobil fiyatlarının artacağını düşünürken kimleri düşeceğini savunuyor . bu gibi söylentiler sadece bizde değil birçok ülkede var aslında
örneğin almanyada ki bağlantılarım orada da bu gibi dedikoduların var olduğunu belirtiyor alman otomotiv üreticilerinin birçoğunun 0 araç parklarının dolup taştığını salgın sonrasında yatan araç parkını rahatlatmak ve yeni üretimi daha hızlandırabilmek için 0 araç fiyatlarının yarı fiyatına satılabileceği bile konuşuluyormuş almanyada. ama tabi yinelemekte fayda var böyle bir senaryo gerçekleşirse ve etkisi ülkemize kadar gelirse ne mutlu bize ama ben kişisel olarak bu kadar iyimser olamıyorum ne yazık ki.
özellikle son 1-2 senede ülkemizde ne yazıkki otomobil fiyatlarında inanılmaz artışlar gördük, bizim gibi otomobil tutukunları için keyif alabileceğimiz otomobiller her geçen gün ulaşılması zor fiyatlara yükseldi.
2020 üretimlerinin tam yeni başladığı dönemde avrupa, asya hatta ülkemizdeki birçok otomobil fabrikası üretimi durdurdu. Bunalrın yeniden üretime tam kapasite başlaması salgının tamamen bitmesiyle mümkün olabilecek ki bu noktada salgının ne zaman tamamen biteceğini ne yazıkki belirsiz.
Bunları şunun için söylüyorum hayat normale dönüp çarklar dönmeye başladığında 0 araç üretimleri başlamış olsa bile ülkemize gelmesi biraz zaman alabilir ve bu durumunda doğuracağı bazı handikaplar ortaya çıkabilir tabi bu dönemde ülkemizde üretim yapan firmalardan daha hızlı çözümler görebiliriz diye düşünüyorum.
her ne kadar şuan içinde bulunduğumuz salgın döneminde araştırmalar otomobil fiyatlarında ortalama %4 lik bir düşüş yaşandığını göstersede salgın sonrasında 0 araçların gecikmeli gelme durumu yaşanırsa 2. el piyasasında fiyat artışı görülebilir , özellikle 1-2 yaşında az kullanılmış otomobillerde daha yüksek oranda fiyat artışı olması muhtemel.
bilgi aldığım önemli kaynaklardan birisi olan ikinciyeni.com genel müdürü emre ayyıldız ın ifadelerinide aynen paylaşıyorum.
“COVID-19 etkisini kendi platformumuz üzerinden gerçekleşen satışlarla da inceliyoruz. Mart ayının ilk 10 gününde satış fiyatlarında yüzde 3’lük bir artış gördük, son 20 günde ise yüzde 8’lik bir düşüş yaşandı. Genel itibarıyla mart ayında fiyatlarda yüzde 4,5’lik bir düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Fiyatlar bir süre daha düşebilir ancak bunun geçici olacağını, yaz aylarının da etkisiyle ikinci el araç fiyatlarının artacağını düşünüyoruz” şeklinde ifade etmiş.


evet Bu durumda sanırım aciliyet yoksa alışveriş yapmamak en mantıklısı sonuçta artış yaşansa bile eğer varsa değiştirmek isteyeeğiniz otomobilin fiyatıda yükselecektir.


Sizlerden çok fazla soru aldığım bu konuya kayıtsız kalmak istemedim ve derlediğim bilgiler doğrultusunda benim öngörülerim bu şekilde, ama sizlerinde fikirlerini alt tarafa bekliyorum arkadaşlar umarım faydalı bir video olmuştur hepiniz için. bu vb konu önerilierinizi de alt tarafa bekliyorum.
#otomobil #corona #otomobilfiyatları
-
Pist testleri ve güçlü Otomobiller videolarının tamamı: https://goo.gl/tGdJhs Nürburgring pistinde Fiesta ST nasıl kiralanır? https://goo.gl/G36P3n Spa-francorchamps pistinde Modifiyeli ve Standart BMW M3 pist için nasıl kiralanır? https://goo.gl/nKH9rj Audi RS6 testi: https://goo.gl/wAAU4Z Honda Civic Type-R pist testi: https://goo.gl/vYhTYG 180 bg Fiat Egea yarış otomobili testi : https://goo.gl/JwJVKn VW Golf GTI testi : https://goo.gl/zKY92H Test - BMW 428i xdrive vs 420d https://goo.gl/KJYVVj Karşılaştırma - VW Polo GTI vs Seat Ibiza Cupra (İstanbulpark) https://goo.gl/PDxbJW Porsche 911 GT3 testi: https://goo.gl/nLLEbv Offroad videolarının tamamı: https://goo.gl/3m91GV Jeep Rubicon : https://goo.gl/Y72Z23 VW Amarok vs Nissan Navara: https://goo.gl/pzgyb5 Ford Ranger vs VW Amarok: https://goo.gl/uP8S4d Otomobil Dünyam sizi sürüşe dahil etmek için yola çıktı. 2010 yılında, Eren Tekin liderliğindeki Otomobil Dünyam ekibi olarak sizlere eşsiz lezzette otomobil testleri hazırlamak için, Youtube kanalımız üzerinden haftada en az bir video ile karşınızdayız. Daha fazla test videosu görebilmek adına kanalımıza abone olmanızın, videoları paylaşma ve aktif olarak yorum yapmanızın bizim için çok önemli olduğunu da belirtmek isteriz. Teşekkürler. web sitemiz: goo.gl/FuEh2L Instagram sayfamız : goo.gl/vsLnB6 Facebook sayfamız : goo.gl/HntLF
Reklam