Sarımsağın Saça Faydaları

KaraBukle - 817 izlenme

Yüklenme Tarihi: 17 Nisan 2017 - 11:04

Sarımsağın Saça Faydaları

Sarımsak saç için çok faydalı bir bitkidir ve en saça en büyük faydası ise ölmemiş olan saç köklerinin yeniden canlanıp saç çıkarmasında fayda sağlamasıdır. Bu özelliğinden dolayı saçların bakımını sarımsak ile yapmak kişilerin sıkıntılarını gidermekte fayda sağlayacaktır.
Düzenli olarak saçlara sarımsak kullanılması saçların daha parlak ve canlı olmasına fayda sağlamaktadır.
Sarımsağın ezilerek saç bakımında kullanılması saçların gürleşmesine iyi gelmektedir.
Saçları dökülen kişiler için sarımsak son derece yararlıdır.
Saçların güçlenmesine sarımsak kök hücrelerden başlamaktadır. Durum böyle olunca saç dökülmesi sorununda giderilecektir.
Sürekli saçlarını boyatan kişilerde sık görülen sorunlardan bir tanesi de saçların zayıflaması ve renginin donuk olmasıdır. Ancak böyle bir durum karşısında kişilerin sarımsak kullanması saçların parlamasında ve güçlenmesinde fayda sağlamaktadır.
Saç tellerinin kopması minimuma indirir ve saç tellerinin kuvvet kazanmasını sağlar.
Saçlarda görülen kırılma kopmaların düzelmesi için saç bakımında sarımsak tercih edilebilir.
Sarımsağın içerisinde bol miktarda bulunan keratin kişilerin saç bakımında ihtiyaç duydukları bir maddedir. Öyle ki sarımsak da bol bulunması nedeniyle saçların ihtiyacı olan mineraller de sarımsak kullanılması halinde karşılanacaktır.
Sarımsak saç köklerini olumlu yönde etkilediği için saçların dipten aşağıya kadar sağlıklı olmasını sağlar.
Sarımsak Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Sarımsak saçlara genelde maske şeklinde uygulamaktadır. Ancak saç dökülmesi sorunu olan kişiler için bir tane büyük boy sarımsak ikiye bölünüp saç diplerine sulu olan kısmı sürebilir. B10 dakika kadar sarımsağı saçların dip kısımlarına masaj yaparak uygulayın ve sarımsağı sürdükten yarım saat kadar sonra saçları sarımsaklı sabun ile yıkayıp durulayın. Bu işlemi haftada bir kere uygulayabilirsiniz.
Bir diş sarımsak, bir tane yumurta sarısı, iki tatlı kaşığı süzme bal ve üç çay kaşığı aloevera suyu temin edildikten sonra bir kasenin içerisine alınır. Bu aşamada sarımsağı rendeleyip karışıma katmanız gerekir. homojen bir kıvam elde edene dek karışımı çırparak karıştırın ve akabinde saç diplerine masaj eşliğinde uygulayın. Bu işlemi temiz olan saçlara uygulamanız faydasından daha iyi yararlanmanız için gereklidir. Bütün saça maskeyi yedirdikten sonra saçlarınızı toparlayıp bağlayın ve streç filme sarıp bu şekilde yarım saat kadar bekleyin. Sürenin ardından saçları iyi bir şekilde yıkayıp kurulayın. Bu yöntemi haftada bir kere uygulayabilirsiniz.
Reklam