Sıcağı Sıcağına(1993) - Türkiye'nin Şiddet ile İmtihanı

Alkışlarla Yaşıyorum - 4.500 izlenme

Yüklenme Tarihi: 04 Eylül 2015 - 22:57

Özel televizyonların reyting almak için ne yaptıklarını şaşırdığı yıllarda, diğer ülkelerde gördükleri reality showlardan ve 3. sayfa haberlerinin gördüğü ilgiden etkilenen malum kanalın yapımcıları, derhal kolları sıvayarak Türkiye'nin ilk reality showu Sıcağı Sıcağına'yı yapmaya başlamışlardı. O güne kadar televizyonda gördüğü en büyük vahşet Tutti Frutti'de danseden Alman erkekleri veya Güner Ümit'in soğuk esprileri olan Türkiye halkı, program başladığında korkudan zangırdamaya başlamıştı.

Vahşice katledilen minicik çocuklar ve havuzdan çıkarılan cesetler hiçbir engelleme olmadan yayınlanıyor, dövünen ailelerin feryatları "sıcağı sıcağına" gösteriliyor, hastanede yaşam mücadelesi veren kurbanlar "bak senin sevdiğin kanal geldi" diye reyting malzemesi yapılıyordu. RTÜK kurulana kadar diğer kanallardaki muadilleriyle sürekli yarış içinde olan programlar, her akşam evlere kan, linç, şiddet, tecavüz ve vahşet servis ediyor, bu bağlamda rotten.com ve /b/'ye ilham kaynağı oluyordu. Öyle ki ilk başlarda kameralara saldıran mağdur yakınları, sonraları televizyona çıkmak ihtirasıyla muhabirleri ısrarla arıyor, acılarından şöhret çıkarabilmek için ellerinden geleni yapacak kadar kafayı yiyorlardı. (bkz. sharon emel)

Haluk Bilginer'e yıllar sonra "kariyerimin utanç sayfasıydı" dedirten bu programı, herhalde ibret olsun diye internet ortamında paylaşan Cem Kurtoğlu'na teşekkür ediyoruz. Her nerede yaşıyorsanız. Yaşatılıyorsanız. Her neyse işte...
Reklam