Sivas Katliamı Günü Yorumsuz Görüntüleri - 2 Temmuz 1993

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.265 izlenme

Yüklenme Tarihi: 14 Eylül 2015 - 07:04

Bu görüntüler üzerine hiçbir yorum eklenmemiş, montaj yapılmamıştır. Yine aynen böyle bir video daha ekleyeceğim, video hazırlanırken kasetlerin sıralaması karışık yapılmış. O gün içerisinde insanları yakmaya giden güruhun neler yaptığı apaçık ortadadır. Bir de konuşma yapılarak birbirlerine gaz verildiği de görülmektedir. Bir heykel yıkımından bahsediyor o konuşmacı diyor ki "yıktıracağız". O heykel Pir Sultan Abdal heykeli. Bu bile halka bir şeyler anlatmalı. Buraya çok uzun açıklamalar da yazılabilirdi ancak insan yakmanın olduğu yerde sözün bir kıymeti kalmamıştır. O dönem söylenilen birkaç sözü yazalım o halde:

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller: "Otelin etrafını saran vatandaşlarımıza hiçbir biçimde zarar gelmemiştir." ve "Olayı bu kadar büyütmek yanlış. Bir futbol maçında da bu kadar insan ölebilirdi."

Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu: "Olaylara heykel (Pir Sultan Abdal) neden oldu."

Muhalefet Lideri Anap Genel Başkanı Mesut Yılmaz: "Fikir özgürlüğüne bizden daha saygılı bir zümre görmüyorum. Ama fikir özgürlüğünün, halkımızın mukaddes değerleri için kullanılmasına hiçbir şekilde kayıtsız kalamayız."

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu: "Türkiye'de ve yurt dışında sözleriyle büyük tepkilere yol açan Aziz Nesin'i Sivas gibi hassas bir ilimize getirerek zehrini kusmasına sebep olanlar, olayların birinci derecede sorumlusudur." (Not: Dumandan kaçmak için bitişikteki binanın bir arasından diğer tarafa geçmeye çalışan insanlara bu partinin insanları saldırmıştır. Kadınlarına küfür etmiştir)
Reklam