STK ve Ev Ziyaretleri Nasıl Yapılmalı? Takvim, Planlama, Uygulama, Raporlama, Geri Bildirim, Takip

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 3 izlenme

Yüklenme Tarihi: 14 Ocak 2023 - 00:03

STK ve Ev Ziyaretleri Nasıl Yapılmalı? Takvim, Planlama, Uygulama, Raporlama, Geri Bildirim, Takip
Partiler Üstü 100
Hazırlayan Aykut ilter 0532 322 2351
? SANDIK KURULU OLUŞUMU GÖREVLERİ https://www.youtube.com/playlist?list=PL05tq_SnKK603qFpbIiESGLHGCD0z8N-c
? Parti MAHALLE TEŞKİLATI NASIL KURULUR https://www.youtube.com/playlist?list=PL05tq_SnKK60m9yiTRm1kjp7noeNp2r-g
?FULYA MAHALLESİNDE YER ALAN SOKAK VE CADDELER https://www.youtube.com/playlist?list=PL05tq_SnKK63T7mxFHvG3cErvD9-ToV2A
Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri, resmî kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukukî ve [çevre]sel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlayan veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri oda, sendika, vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.

Anlam ve içerik bakımından kitle örgütlerinden ayrılırlar. Sivil toplum kuruluşlarının önemli bir kısmı güdümlü bir yapılanma içerisinde belli merkezlere bağlı çalışmaktadırlar. Fakat buna karşın kitle örgütleri ise, adı üstünde, kitlelerin ürünü, sesi ve gücüdürler. Bu ürün, ses ve güç, demokratik ilkelerin örgütlenmenin omurgasına yerleşmiş olmasından meydana gelir. Burada sözü edilen demokrasi halkın doğrudan demokrasisidir. Yani halkın kendi örgütü içinde, kendisini ifade edebilme özgürlüğüdür.

Kitle örgütü, bünyesinde belirli bir toplumsal sınıfı veya çeşitli toplum katlarından gelen, aynı meslekten kişileri veya toplumun aynı özelliğe sahip belli unsurlarını barındıran, ve temsil ettiği kitlenin ekonomik-demokratik hak ve çıkarlarını savunan örgütlere verilen isim.Çoğunlukla girişimcilerden oluşan bu toplumlar gönüllü olarak yardım etmek amacıyla çalışırlar.

EV ZİYARETLERİ

1- Ziyaret samimi güven dolu anlamak dinlemek ve çözüm üretmeye dönük olarak komşuluk ilişkileri üzerine olmalıdır..
2- Asla siyaset yapılmaz. Evlerde. Hiçbir partiyi kötülenmez. Hiçbir siyasetçi hakkında kötü konuşulmaz. Proje çözüm ve sorunların dinlenerek daha iyi anlamak ve anlatmak üzerine bir ziyaret gerçekleştirilir.
3- Vatandaşın bir şeye ihtiyacı varsa yardımcı olmak iletmek ve takip etmek adına not edilir.
4- Eve girerken evin kurallarına göre hareket edilir. Ayakkabılar mutlaka çıkarılır.
5- O aile için uygun zamanı seçilir. Müsait değilse, müsait olduğu zaman için randevu önceden alınır. İçerde kesinlikle sigara içilmez. Cep telefonu sessize alınır.
6- Önceden bilgi verilip izin alınmadan evde izinsiz fotoğraf video çekilmez. Önceden izin alınarak gerekli paylaşım yapılabilir.
7- Kıyafetten, ayrılış selamlamasına kadar her şey saygı değer verme ve sorumluluk içinde yapılır.
8- Mutlaka bir erkek bir kadın ile ziyarette bulunacak kişilerin sayısı belirtilerek ziyaret gerçekleştirilir.
9- Ailenin iletmek istediği talep istek ve sorunların çözümü için hukuk işleri sosyal işler ilçe yönetimi belediye resmi merciler o bölge millet vekili dahil ilgi yerlere bilgi paylaşımı yapılarak süreç aile ilede paylaşılır.
10- Aile ilçeye davet edilir ailenin ilçede kendisini ifade edebileceği fikir görüşlerinin önemi vurgulanır.
Reklam