Tandem Şifonyer Çekmece Sürgüsü Nasıl Takılır İbrahim Usta

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 12.275 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Eylül 2017 - 14:00

Tandem Şifonyer çekmece sürgüsü nasıl takılır İbrahim Usta 0538 987 3248
4 Çift açılım tandem tipi frenli çekmece rayı

Avantajları
Çekmecenin altından takıldığı için çekmece dışarıdayken bile ray gözükmez ve çekmece havadaymış gibi görünür. Son derece şık bir görünüme sahiptir.
Akışkanlığı çok iyidir, yani çekmece hafif bir ittirmeyle dahi sonuna kadar kapanabilir.
Alttan takılmasını sağlayan montaj kliplerine basarak çekmece kolaylıkla çıkarılabilir ve takılabilir. Taşıma ve temizleme kolaylığı sağlar.
Frenleme mesafesi uzundur ve çekmeceyi hızlıca ittirdiğinizde dahi çekmece yavaşça kapanır.
Çift açılım tandem raylar çekmecenin sonuna kadar açılmasını sağlar ve teleskopik raylar gibi bunlar da çekmecenin tümünün görülebilmesini ve kullanılabilmesini sağlarlar.
Dezavantajları
Montajı teleskopik çekmece rayına göre daha zordur.
Fiyatı tüm diğer çekmece raylarından çok daha pahalıdır.
5 Tandem box tipi yanaklı frenli çekmece rayı

Avantajları
Bu ray tipinde çekmecenin yan tarafı gri renkli çekmece rayından oluşur. Herhangi bir ahşap görünmediği için mutfaklara modern bir hava katar ve görüntüsü çok şıktır.
Sonuna kadar açılabildiği için çekmecenin tümünün görülebilmesini ve kullanılabilmesini sağlar.
Akışkanlığı çok iyidir, yani çekmece hafif bir ittirmeyle dahi sonuna kadar kapanabilir.
Frenleme mesafesi uzundur ve çekmeceyi hızlıca ittirdiğinizde dahi çekmece yavaşça kapanır.
Ön klapasının veya çekmecenin tümünün yerinden çıkarılması son derece kolaydır.
Bordürlü olarak kullanılabilen tipi olduğu için tencere vb büyük mutfak araçlarının konabileceği çekmecelerde kullanılabilir.
Dezavantajları :
Fiyat bakımından oldukça pahalıdır.
Tipleri
Bordürlü Bordür tandem box tipi rayların üst tarafına konulabilen gri çubuklara verilen addır. Bordürlü tandem box rayları çekmecenin yüksekliğini arttırdığı için tencere vb büyük mutfak araçlarının konabileceği çekmeceler oluşturulabilir. Bu yapılırken ahşap yanlı çekmecelerin aksine şık bir görüntü sunar ve içerisi de yandan bile kolaylıkla görülebilir.
Çift bordürlü Tandem box tipi raylarla daha da yüksek bir çekmece yapmak istenirse çift bordürlü olarak da kullanılabilir. İki tane bordür çubuğu üst üste kullanılmaktadır bu tiplerde
Bordürsüz Sadece tandem box rayın kullanıldığı tiplerdir. Yüksek bir çekmeceye ihtiyaç olmadığı durumlarda bordür kullanmaya gerek yoktur.
6 Frenleme mekanizması

Frenleme mekanizması bir ray çeşidi olmamakla birlikte ray kullanımına getirdiği değişikliklerle kendisinden burada kesinlikle bahsedilmesi gereken ve ray seçimini etkileyebilecek bir üründür.

Avantajları :
Yeni yapılacak raylara kullanılabilmesinin yanında en önemli avantajı hali hazırdaki çekmecenizi frenli hale getirebilmesidir. Yapılmış olan ve beyaz çekmece rayı, teleskopik çekmece rayı gibi raylar takılmış olan çekmecelere tandem tipi rayları takamazsınız; çünkü montaj ölçüleri farklıdır. Bu çekmeceleri ancak frenleme mekanizması ile frenli hale getirebilirsiniz.
Seçenekleri son derece fazladır. Beyaz çekmece rayı, teleskopik ray çeşitlerinin tümü, ince bilyalı ray, tek açılımlı teleskopik raylar vs. gibi frensiz tüm raylarda kullanılabilir.
Montajı göreceli olarak kolaydır. Yani biraz eli tornavida tutan bir kişi montaj şemasına bakara bunu kolaylıkla monte edebilir. Diğer tüm ürünler bir mobilyacı tarafından takılabilmektedir.
Frenleme mesafesi tandem raylardan dahi uzundur ve çekmeceyi hızlıca ittirdiğinizde dahi çekmece yavaşça kapanır.
Son derece ekonomik bir frenli ray çözümü sunar. Yeni yapılan bir çekmecede beyaz çekmece rayı ile birlikte frenleme mekanizmasını kullanırsanız, tek açılım tandem rayların YARI fiyatına frenli bir çekmece rayınız olabilir.

Dezavantajları
Diğer frenli raylar gibi ürünün içine monte olmadığı için iki işlem gerektirmektedir.
Bu ray tiplerinin yanında 17 mm ince bilyalı ray, tek açılımlı bilyalı çekmece rayı gibi ray çeşitleri de bulunmakla beraber bunlar çok kullanılan ray çeşitlerinden değildir ve çok da kullanışlı değildirler.
Bu rayları hangi durumlarda tercih etmeniz gerektiğini başka bir yazımda anlatacağım, bu yazı şimdiden çok uzun oldu, sabrınıza teşekkür ederim.
Reklam