This video is restricted in your country.

Tarık Akan'ın Unutulmaz 10 Sinema Filmi

exixiz - 3.133 izlenme

Yüklenme Tarihi: 22 Eylül 2016 - 11:16

Tarık Akan’ı kaybettik. Yakışıklı damadımız, Ferit’imiz, Seyit Ali’miz gitti. Yalnızca sanatçılığıyla değil, duruşuyla da
kitleleri etkilemiş Tarık Akan’dan geriye yalnızca, bize emanet ettiği filmleri kaldı. Yeşilçam’ın ve bizlerin
kaybı, acısı büyük. Ruhun şad olsun büyük usta. Seni hiç unutmayacağız…

Bizim Aile-1976
Adile Naşit ve Münir Özkul’un, kocaman bir aile haline gelme hikâyesiyle adeta “bir aile olma” dersi verdiği Bizim Aile’de Tarık Akan, artık kendisiyle özdeşleşen Ferit ismiyle karşımızda…

Sev Kardeşim (1972)
Tarık Akan’ın, Hülya Koçyiğit’le başrolleri paylaştığı Sev Kardeşim, ikilinin bir bahis üzerine birbirlerine âşık olmalarını anlatan, en sevilen Yeşilçam filmlerinden. Tarık Akan’ın yakışıklı bir fabrikatörün oğlunu canlandırdığı filmde, Münir Özkul, Hulusi Kentmen, Adile Naşit, Halit Akçatepe gibi isimler de kadroda…

Canım Kardeşim (1973)
Canım Kardeşim’i izleyip ağlamamak mümkün mü? Yeşilçam’ın en önemli klasikleri arasına giren, Kahraman Kıral’ın oyunculuğu ve Tarık Akan-Halit Akçatepe’nin performansıyla Türk sinemasının en önemli dram filmlerinden biridir Canım Kardeşim.

Mavi Boncuk (1975)
Emel Sayın, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Kemal Sunal ve Adile Naşit’li dev kadrosuyla Yeşilçam’ın klasikleri arasına giren Mavi Boncuk, bir şarkıcıyı kaçırıp fidye isteyen ailenin hikâyesiyle birlikte bize 'Yakışıklı Necmi'yi de kazandırır.

Yol 1982
Medarı iftiharımız, Cannes’dan Altın Palmiye ödüllü Yol, Yılmaz Güney’in senaryosunu yazıp, Şerif Gören’in yönettiği Türk sinemasının en cesur yapımlarından. Tarık Akan’ın, Seyit Ali rolüyle devleştiği bir başyapıt.

Maden 1978
Tarık Akan ve Cüneyt Arkın’ı bir araya getiren Maden, maden ocağında çalışan ve koşulların kötü olduğunu anlatmaya çalışan bir devrimci ile işçiler arasında yaşananları ele alan, türünün en çarpıcı örneği.

Ah Nerede-1976
Tarık Akan’la Adile Naşit’in meşhur sahneleri, Gülşen Bubikoğlu’yla unutulmaz aşkı… Tarık Akan’ın çapkın “Ferit”ine hayran kalmamak, müzikleri ve hikâyesiyle kalbimize dokunan Ah Nerede’yi sevmemek ne mümkün!

Pehlivan 1984
Zeki Ökten’in yönettiği ve Kırkpınar’da şampiyon olup ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Bilal’in hikâyesini anlatan Pehlivan, Tarık Akan’ın rolü için aldığı kiloları ve unutulmaz performansıyla en önemli filmleri arasında.

Hababam Sınıfı (1975)
Rıfat Ilgaz’ın meşhur eserinden sinemaya uyarlanan Hababam Sınıfı’nın, 'Damat Ferit'ini bilmeyen yoktur. Her izlediğimizde aynı kahkahalarla güldüğümüz Hababam Sınıfı’nın, en meşhur karakterlerinden birini canlandırır Tarık Akan. Filmle birlikte, Damat Ferit de ölümsüzleşmiştir.

Sürü 1978
Yılmaz Güney’in yazıp, Zeki Ökten’e emanet ettiği Sürü, Tarık Akan’ın başrolde yer aldığı, sinemamızın en önemli klasiklerinden biri…
Reklam