Tavuklara Dadanan Sansar

adigec - 141.767 izlenme

Yüklenme Tarihi: 21 Mart 2010 - 12:49

SANSARLAR KÜMESE DALIP KATLİAM YAPTI
Y.Sesi : Ağaçlık ve dağlık alanda yaşadığı bilinen sansarlar Hızırşah Köyü'nde çiftçilik ve kümes hayvancılığı ile uğraşan İsa Ermiş ile tavuklarının âdeta kâbusu oldu. Köyün mezarlık mevkisinde İsa Ermiş'e ait kümese dadanan sansarlar önceki gün 43 tavuğu boğazlayarak telef etti. İsa Ermiş, bir ay öncede benzer bir olay yaşandığını ve kümes hayvanlarından 25'inin telef edildiğini söyledi.
ŞAHİNLERDEN KAÇIRDI, SANSARLARA YEM OLDU
Tel örgüyle çevrili kümesin çok küçük deliklerinden içeri büyük bir ustalıkla giren ve kümeste bulunan tavukları boğazlarından sıkarak öldüren sansarlar Ermiş ailesinin huzurunu kaçırdı.
Daha önce Kartallar Vadisi'nde bulunan kümesindeki tavuklarını yırtıcı şahin kuşların alıp götürmesinden dolayı, tavuk kümesini köyün mezarlık mevkisine taşıdığını belirten Ermiş, şimdi de sansarlarla başının dertte olduğunu söyledi.
Çaresiz kalan Ermiş, "Kümese dadanan hayvanların sansar olduğunu tahmin ediyorum. Bu, ikinci kezdir kümese girerek hayvanlara zarar veriyor. Sadece hayvanların boğazlarını sıkarak öldürüyor. Bundan bir ay önce 25 tane tavuğumu telef etmişti. Bu kez ise daha fazla zarar verdi. 43 hayvanım telef oldu. Kümesin her tarafı tel örgüyle çevrili olmasına rağmen yinede içeri girip zarar veriyor, ne yapacağımı şaşırdım" dedi.
Av yasağı nedeniyle sansarlara vuramadıklarını da söyleyen Ermiş, Kaymakamlık ve Tarım yetkililerinden bu konuda yardım beklediğini ifade etti.
Reklam