The Story of Joan of Arc - Vicdanla Yüzleşme

Alkışlarla Yaşıyorum - 836 izlenme

Yüklenme Tarihi: 11 Aralık 2015 - 15:19

Jeanne d'Arc, gerçek tarihte de var olup, İngiltere ve Fransa arasındaki Yüzyıl savaşlarında ülkesi olan Fransa'ya manevi anlamda destek veren bir Fransız Katolik azizesidir. Ülkesinin ordusuyla katıldığı savaşlardan itibaren ünü bütün Fransa’ya yayılmıştır. Savaşlar sırasında ülkesini korumak adına bazı görüntüler (vizyonlar, flashbackler) aldığını söyler ve VII. Charles ile görüşür. Din adamlarından oluşan bir kurultayın sınavından geçtikten sonra Kralın izniyle Fransa ordusunda İngilizlere karşı savaşır.


Aynı yaşantıyı konu alan The Messenger: The Story of Joan of Arc(1999) filminde ise Jeanne (Milla Jovovich) dindar bir kişilik olarak yansıtılmıştır ve tüm bu vizyonların Tanrı tarafından kendisine gösterildiğine inanır. 10 yaşında bir çocukken köyünün yakınlarında benzer vizyonlara tanık olur ve devamında bir kılıç bulur. Jeanne elinde kılıçla tekrar köyüne döndüğünde köyü İngilizler tarafından yağmalanmaya başlamıştır. Yaşanan talihsiz olaylar, bulmuş olduğu kılıç ve vizyonlar sonucunda Jeanne VII. Charles ile görüşmeye çalışır ve bildiğimiz hikâyesi artık başlar.


Bu videoda bulunan 3 farklı sahnede ise Jeanne gelinen noktada artık kendi vicdanı (Dustin Hoffman) ile çatışmaya başlar. Vicdanı Jeanne’a gerçekten tanrının elçisi olup olmadığını, gerçekten Tanrı adına savaşıp savaşmadığını sorar ve onu gerçekleri görmeye zorlar.

- Altyazıyı ekleme konusunda bana olan yardımlarından dolayı sitemiz üyesi komdinbahattin'e ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.

İyi seyirler.
Reklam