Türk Özel Kuvvetleri Atış Eğitimleri

Alkışlarla Yaşıyorum - 925 izlenme

Yüklenme Tarihi: 04 Eylül 2015 - 21:05

Dünya, Şemdin Sakık ve kardeşini yakalayan, bölücübaşı Apo’yu Kenya’dan Türkiye’ye kuş gibi taşıyan Özel Kuvvetleri konuşuyor

Düşman derinliklerinde bilgi topluyor, karadan, havadan, su üstünden, su altından, ortam ne olursa olsun, hedefe daima ulaşıyor.

En gelişmiş silah ve teçhizat kullanıyor.

En vahşi doğa koşullarında bile hayatta kalıyor.

PKK’nın ikinci adamı Şemdin Sakık’ı yakaladıktan 10 ay sonra bu kez bölücübaşı Abdullah Öcalan’ı ele geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özel Kuvvetler Komutanlışı bünyesinde yer alan “Bordobereliler”, yine dünya gündeminde.

Bordobereliler, geçen nisanda Şemdin Sakık ve kardeşini, beş dakika gibi dünya rekoru sayılabilecek bir operasyonla kaçırırken, kimsenin burnu bile kanamadı. Bu başarıyla parlak bir sicil elde eden Bordobereliler, Kenya’dan Öcalan’ı yine kimsenin burnu kanamadan ele geçirince başarılarını perçinledi.

Noriega ve Eichman benzeri operasyon

DÜNYADA örneği çok az görülen “yabancı bir ülkenin topraklarından adam kaçırma” operasyonunu iki kez büyük bir başarıyla hiç kayıp vermeden gerçekleştiren “Bordobereliler”, bir anda dünyadaki benzerleri olan İngiltere’de SAS, ABD’de Delta Force, Almanya’da GSG 9, İsrail’de Sayeret Mat’kal ve Fransa’da GIGN gibi özel birliklerin ulaştığı şöhrete kavuştu.

Bu tür operasyonların en ünlüsü, 1960’da Nazi savaş suçlusu ve “Yahudi Kasabı” Adolf Eichman’ın, gizlendiği Arjantin’de bulunarak İsrail Ajanları tarafından İsrail’e kaçırılması. Eichman yargılanmış ve asılmıştı. Eski CIA ajanı olan Panama diktatörü General Manuel Antonio Noriega da, ABD’yi can evinden vuran uyuşturucu kaçakçılarıyla işbirliğine gidince, 1989’daki bir operasyonla kaçırıldı.
Reklam