This video is restricted in your country.

Türk Yunan Ortak Yapımı İsmail Ve Roza Filmini, Oyuncuları Anlatıyor

KaraBukle - 585 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Temmuz 2016 - 14:01

Asırlarca birlikte yaşayan Türk ve Yunan halkın ayrılığı bir çok kederli hikayeyi beraberinde getirdi. Ünlü yazar Yanis Yanelis'in "İsmail ve Roza" isimli romanından esinlenen filmde de bu kederli hikayelerden biri anlatılıyor.

Onlarca yıl gizli kalan bir sırrın ortaya çıkış hikayesi, 1920'lerin acı dolu yaşanmışlıkları ile betimleniyor. İzmir'de doğup genç bir kızken doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış Roza ve İzmirli İsmail'in yıllarca yüreklerinde sakladıkları sır, Roza'nın 28 yaşındaki Marianna ve antika tutkunu Dimitri'nin çabaları ile aydınlanıyor. Midillili genç bir mimar olan Dimitri üzerinde kan lekeleri bulunan bir gelinliğin izini Ege'nin iki yakasında sürerken çarpıcı gerçeklerle karşılaşıyor.

Türk-Yunan ortak yapımı filmin çekimleri İstanbul, İzmir, Midilli ve Atina'da gerçekleşiyor. Türk ve Yunan oyuncular birlikte çalışırken iki halkın asırlardır taşıdığı kardeşlik duygularının nasıl hala taze olduğunu anlatıyor. Filmin oyuncularından Tasos Nousias, film hakkında şu ifadeleri kullandı: “2000'den beri bu tür projelerde oynuyorum. Son iki yıldır İzmir'de yaşananlarla ilgili bir tiyatro oyununda oynuyorum. O da büyük bir ilgi görüyor. Burada iki insan arasındaki ve iki halk arasındaki ilişkiyi anlatan bir hikaye içerisindeyiz. Burada anlatılan hikaye ile tarihte neler olduğuna da ışık tutmuş oluyoruz. Daha derin bir anlatım içinde olan bir oyuncu için çok güzel bir tecrübe. Türkiye'den meslektaşlarımla birlikte olmak da çok güzel bir fırsat.”

Hikayede anlatılan acıların bir daha yaşanmaması ise projede yer alan sanatçıların ortak temennisi. Filmin oyuncularından Aysun Sümercan mübadele hakkındaki görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Mübadeleyi biz yapmadık. Başkaları yaptı. Ama maalesef bu sebeple birbirimize düşüyoruz. O oyunda da aynı şey var. Bir Türk kadını ile bir Türk ailesini anlatan çok acıklı bir hikaye var. Türklerle Rumlar iç içe yaşıyor. Kardeş kardeş. Ama maalesef başka güçler tarafından her şey trajedi oluyor. Bu filmde de aynı şey var. Buruk hikayeler. Bunlar insanın yüreğini yıkan hikayeler. Ama umarım bir daha geri gelmez. Dilerim insanlar bir daha böyle bir ortam hazırlamaz.”

Yönetmenliğini Yorgos Kordellas'ın yaptığı "İsmail ve Roza" isimli film Türk ve Yunan sinema sanatseverlere dostluk mesajı vermeyi hedefliyor.

Kanalımıza ait diğer videolara ulaşmak ve güncel içerikleri takip etmek için
www.izlesene.com/karabukle
kanalımıza göz atabilir ve abone olabilirsiniz. Keyifli seyirler...
Reklam