This video is restricted in your country.

Turkcell’le İnceliyorum | ESPCopter Arıkovanı’nda

Turkcell - 12 izlenme

Yüklenme Tarihi: 22 Temmuz 2019 - 21:13

Drone’lara ilgi duyan çocuklara ve gençlere kodlama eğitimini son derece eğlenceli bir yolla sunan inovatif bir ürünle karşınızdayız. Turkcell’le İnceliyorum video serimizin bu bölümünde, Türkiye’nin ilk yerli programlanabilir mini drone’u ESPcopter’i tanıtıyoruz.
ESPCopter; başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar programlama öğretebilen ve internete bağlanabilen her cihazdan kontrol edilebilen bir drone yazılımı geliştirme kartı. ESPCopter, drone’ların dünyasına yeni bir adım atmak isteyenler için bir çok olanak sunuyor.
ESPcopter’le neler yapabilirsiniz?
• En basit yolla drone uçurmayı öğrenebilirsiniz.
• Başlangıç seviyesinden, ileri seviyelere kadar programlama öğrenebilirsiniz
• İoT projeleri geliştirebilirsiniz.
• Özel görevler için drone yazılımı geliştirebilirsiniz.
ESPcopter’in teknik özellikleri neler?
240 mAh bataryası ile 7 dakikaya kadar uçuş süresi olan ESPCopter, USB bağlantı ile 25 dakikada full şarj oluyor. Yaklaşık 32 gram ağırlığında 65*65 milimetrelik boyutu ve modüler yapısı sayesinde ESPcopter’e yeni özellikler eklenebiliyor, özel görevler için programlanabiliyor. Dolayısıyla hem kullanım şekli, hem kumanda etme yöntemleriyle kişiselleştirilmiş bir drone deneyimi sunuyor. ESPcopter ek modülleri sayesinde ışık şovları yapabilen, müzik çalabilen, havanın sıcaklık, nem ve basıç değerlerini ölçebilen bir drone haline gelebiliyor.
ESPCopter’i nasıl programlayabilirsiniz?
ESPcopter programlanabilir mini drone 10 yaş ve üzeri çocuklara geleceğin teknolojisi drone algoritmasını kod blockları ile öğretmeyi amaçlıyor. Kodlama eğitimine yeni başlayan öğrenciler için geliştirilen block programlama sistemi, tamamen online olarak internet üzerinden çalışıyor.
Daha ileri seviye programlama yapmak isteyenler için de son dönemlerin en popüler programlama dili Arduino ile ESPCopter programlanabiliyor ve yine kumandanızı bu yöntemle tasarlayabiliyorsunuz. Bu sayede bu mini drone, farklı yaş gruplarına kullanıcılarının ihtiyacları dogrultusunda programlanma fırsatı sunuyor.
ESPCopter’i nasıl kontrol edebilirsiniz?
ESPCopter, IoT platformu üzerinden mobil uygulama yaparak kendi kumandanızı oluşturmaya imkan tanıyor. Yani; tablet, telefon, bilgisayar, RF kumanda joystick gibi akıllı cihazlar uzerinden ve hatta kol hareketleriniz ile ESPcopter’i kontrol ederek ucurabilirsiniz.
Bunun yanı sıra mini drone, herhangi bir yazılım kurulumuna gerek kalmadan internet tarayıcıları üzerinden kontrol edilebiliyor. Drone’u ve kontrol etmek istediğiniz akıllı cihazları aynı wifi ağı üzerinden bağlayıp internet tarayıcısına girmeniz yeterli. Karşınıza çıkan sayfada drone kontrol kumandasını buluyorsunuz.
Yeni özellikler nasıl eklenebiliyor?
ESPcopter sadece programlanabilir bir drone değil, ayrıca modüler bir yapıya da sahip. Basitçe yap boz gibi birleştirebiliyorsunuz. Çoklu mesafe sensörü üzerinde dört farklı yöne bakan ve 1 metreye kadar algılama özelliği bulunan lazer sensörler bulunuyor. Bu modül, cihazın her hangi bir yere çarpmasını önlüyor veya elle kontrol etmenizi sağlıyor. Ayrıca optik akış modülü ile otonom uçma ve yükseklik sabitleme özellikleri eklenebiliyor.
ESPCoptere nereden ulaşabilirsiniz?
Bilindiği gibi Turkcell’in Arıkovanı platformu yerli girişimcilerin inovatif projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlayan bir kitlesel fonlama platformu. Bu platform üzerinden ESPCopter gibi inovatif ürünler geliştiren girişimler hedefledikleri fon tutarına ulaşmaya çalışıyorlar.
ESPCopter’e Arıkovanı’ndan @ indirimle ön sipariş verebiliyorsunuz. Böylece hem bu yerli girişimin hayata geçmesine destek olabilirsiniz hem de ön siparişe özel indirimden yararlanabilirsiniz.
Reklam