Türkiye'nin İlk Kukla Filmi Rimolar ve Zimolar - Kasabada Barış

Alkışlarla Yaşıyorum - 562 izlenme

Yüklenme Tarihi: 21 Mayıs 2015 - 16:49

1990'ların efsane kukla topluluğu The Muppets, tüm dünyada unutulmaz karakterleri, müzikleri ve skeçleriyle kuklayı kitlelerle buluşturdu. Türkiye'nin ilk kukla filmi ise yakında gösterime girecek olan 'Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış' adını taşıyor.
Yönetmenliğini 'Rimolar' ve 'Zimolar' karakterlerini tasarlayan Nermin Er'in İsmet Kurtulmuş ile yaptığı filmin yapımcılığını Yonca Ertürk üstlendi.
Barış, sevgi, dostluk temaları üzerine kurulan, çocukları, kuklaların renkli ve eğlenceli dünyasına davet eden film, 12 Aralık'ta 60'ı aşkın salonda vizyona girecek.
Film, iki farklı kasabada yaşayan 'Rimolar' ve 'Zimolar'ın dargınlık ve yanlışlıklar üzerine kurulmuş hikayesini konu ediniyor. Hikaye, aralarında ufak bir çöl bulunan bu iki topluluğun, Rimolu Bızdık ve Minnik'in kazara Zimolu bir yumurtayı bulması ile yeniden bir araya gelişini anlatıyor.
"Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış" filminin seslendirmelerinde Yekta Kopan, Janset, Ezgi Mola, Şevket Süha Tezel, Hayko Cepkin, Akasya Asıltürkmen, Berrak Kuş, Zeyno Eracar, Özgür Özdural, Fatih Ürek, Ezel Akay, Banu Güven, Murat Şen, S. Emrah Özdemir ve Nazmi Sinan Mıhçı görev aldı.

Kaynak: Al Jazeera, Anadolu Ajansı
Reklam