Turşu Limonla mı Yapılır Sirkeyle mi? İkisini de Dinle Tarafını Seç

Akademisyen Anne - 947 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Ocak 2017 - 11:46

Demir turşu sevmez, ama kuzeni Güneş bayılır bayılır. Biz de Güneş'e hediye hazırlayalım turşu yapalım dedik. Ellerle hazırlanmış küçük bir sürprizden daha kıymetli bir hediye var mı?
Marketten hafta sonu gidip salatalık seçtik. Biraz tombul seçtim ki Demir çatalla kolay delsin. Sonra Demir onları bir güzel yıkadı. Sulu oyunlara bayılıyorlar malum.
Bu akşam da oturduk çatalla deldik. Böylece hem el-göz koordinasyonu, hem de ince motor gelişimi desteklendi. 3 kavanoz turşu yaptık. Her kavanoza 3'er tane sarımsak attık. Kavanozun yarısını tuzlu suyla, yarısını sirkeyle doldurduk. Oldu mu sana turşu matematiği? Suyu koyarken bir Demir koydu, bir ben. Böylece sıra alma becerisinin gelişimi desteklendi.
Sirkenin kokusu Demir için değişik bir deneyimdi. Ben pek sirke sevmem o yüzden daha önce hiç sirke koklamamıştı.
Tüm bunları yaparken gelişimin hangi alanlarını destekledik diye hiç düşünmemiştim açıkçası. Videoyu izlerken bu çıkarımlarda bulundum. Önemli olan bu akşam birlikte değişik bir şey yapıp, keyifli zaman geçirmekti... Ayrıca turşu yapmayı da öğrensin di mi canım? İlerde hoşlandığı kız turşu sever falan. Şöyle süslü bir kavanoza turşu yapıp, romantik bir not iliştirdi mi bu iş tamamdır. Gül yaprağı yatağında salatalık turşusu mesela, nasıl olur?
Tamam tamam hadi uyudum ben...
Reklam